Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Επιδείνωση του καιρού στην Αττική την Πέμπτη 24/2/2011





Τσίκνισμα με βροχερό καιρό

Βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Σικελίας κινείται ανατολικά και θα διασχίσει αύριο Πέμπτη 24/2/2011 την νότια Ελλάδα.Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες από τα Δ/ΝΔκά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, φαινόμενα που αύριο και την Παρασκευή θα επηρεάσουν μεγάλο κομμάτι της χώρας με έμφαση από τη Στερεά και νοτιότερα με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και μεγάλης διάρκειας.

Στην Αττική, ο καιρός θα ξεκινήσει από το πρωί νεφελώδης με τοπικές βροχές κατά τόπους και κατά περιόδους έως και το μεσημέρι.Από το απόγευμα θα γενικευτούν τα φαινόμενα στο νομό και θα ενταθούν, ενώ κατά τη διάρκεια των βραδυνών και πρώτων νυχτερινών ωρών προς την Παρασκευή θα κορυφωθούν.Αναμένεται βροχερό σκηνικό με φαινόμενα μέτριας έντασης και κατά διαστήματα εντονότερα.

Οι βροχές θα έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τη διάρκεια, ενώ γενικά δεν αναμένονται πολύ μεγάλες ραγδαιότητες.Τα ποσά υετού θα είναι αξιόλογα στο νομό, αλλά θα εκδηλωθούν σε μεγάλο χρονικό διάστημα, αποτρέποντας πιθανά αξιοσημείωτα προβλήματα.

Ηλεκτρική δραστηριότητα στο παραπάνω διάστημα(απόγευμα έως αργά τη νύχτα) θα εκδηλωθεί στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα με έμφαση στα νοτιότερα.Υπάρχει πάντως αυξημένη πιθανότητα να σημειωθούν και κάποια ηλεκτρικά με μικρή συχνότητα κατά τόπους τις παραπάνω ώρες και στα ενδότερα του νομού.

Άνεμοι

Θα πνέουν A-ΒΑκοί 4-5 μποφόρ, πιθανώς πρόσκαιρα ΝΑκοί κατά τόπους.Τη νύχτα προς Παρασκευή οι ΒΑκοί άνεμοι θα ενισχυθούν στα 6-7 μποφόρ κυρίως στα ανατολικά.

Θερμοκρασία

Θα φτάσει το μεσημέρι στα επίπεδα των 13 βαθμών.

by lefteris13

Επιμέλεια : Λευτέρης Βλάσσης

Πηγή:http://www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: