Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ο χιονιάς παραλύει τις Ηνωμένες Πολιτείες


Φονική αποδεικνύεται η νέα επέλαση του χιονιά στις βορειοανατολικές και τις κεντρικές αμερικανικές Πολιτείες, καθώς τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από αιτίες που έχουν σχέση με τη κακοκαιρία.

Παγωμένοι άνεμοι από την Αρκτική έχουν ρίξει τον υδράργυρο στους μείον 45 βαθμούς και οι δρόμοι σε πολλές πόλεις μοιάζουν με πίστες πάγου. Σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες έκλεισαν. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι αναμένεται νέο σφοδρότερο κύμα ψύχους.

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις ΗΠΑ παρέλυσε τις βορειοανατολικές και κεντρικές πολιτείες της Αμερικής. Η περιοχή που πλήττεται περισσότερο καλύπτει έκταση 3.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων από το Τέξας στο Μέιν και αφορά τις μισές Ηνωμένες Πολιτείες. Εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Την ίδια ώρα οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια από τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν από το Ουινσκόνσιν μέχρι το Τέξας.Ο υδράργυρος έπεσε στους μείον 25 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ στο συνήθως ηλιόλουστο Ντάλας η θερμοκρασία έφτασε τους μείον 10 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή:http://www.ant1online.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: