Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Προβλήματα από τη χιονόπτωση στην Πελοπόννησο


Κυρίως στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης


Χιονίζει συνεχώς από αργά χθες το μεσημέρι στην ορεινή Πελοπόννησο, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις καθώς το βασικό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι ανοικτό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης όπου κοντά στο χωριό Μανθυρέα, έχει διπλώσει μια νταλίκα και τις τελευταίες δύο ώρες ο δρόμος είναι κλειστός και αποκλεισμένος όλος ο νομός Λακωνίας. Τα αυτοκίνητα έχουν δημιουργήσει τεράστιες ουρές και γίνεται προσπάθεια να απομακρύνουν την νταλίκα από το οδόστρωμα, όμως δεν είναι εύκολο λόγω και τις κακοκαιρίας κι εκτιμούν οι αρχές ότι θα χρειαστεί αρκετή ώρα ακόμα.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία, στο δρόμο προς Χρυσοβίτσι, προς Δημητσάνα, προς Βυτίνα και γενικά σε όλη την Γορτυνία. Υπάρχουν συνεργεία αποχιονισμού, όμως η χιονόπτωση είναι έντονη και οι αλυσίδες απαραίτητες, καθώς και προς Καστρί - Άγιο Πέτρο Κυνουρίας.

Επίσης αλυσίδες χρειάζονται οι διερχόμενοι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Σπάρτης - Καλαμάτας μέσω Ταϋγέτου, Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας, Τρίπολης - Καλαβρύτων και Πατρών μέσω της οδού των 111, στην θέση Καλογερικό στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Μεγαλόπολης και στην ορεινή Κορινθία για τα χωριά Γκούρα, Τρίκαλα και Φενεό.

Κλειστός είναι ο δρόμος από Λεβίδι προς Νεμέα μέσω Κανδήλας και ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου, το οποίο να σημειώσουμε ότι δεν λειτουργεί, ενώ αποκλεισμένα είναι τα χωριά Κοσμάς, Άγιος Βασίλειος και Πελετά στη Νότια Κυνουρία και Σέρβου στην Γορτυνία. Τα χωριά αυτά όπως μας ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ανοίγουν κατά διαστήματα από συνεργεία αποχιονισμού, όμως ξανακλείνουν λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Συνεργεία εκχιονισμού βρίσκονται στους δρόμους κι εργάζονται αδιάκοπα από χθες το απόγευμα.

Κλειστά είναι τα σχολεία σε Βαλτεσινίκο, Δημητσάνα και Βυτίνα στην Αρκαδία.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: