Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Έκτακτο δελτίο ενισχυμένων ανέμων στο Αιγαίο για τη Παρασκευή 26/8/2011



Σημαντική ενίσχυση του μελτεμιού από αύριο νωρίς το πρωί αλλά και στην αλλαγή της ημέρας(00:00 τα ξημερώματα) από το βορειοανατολικό Αιγαίο,τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ,τις Σποράδες,την Εύβοια,την Αττική,τις Κυκλάδες και Κρήτη.

Ενισχυμένους ανέμους θα έχουμε και στη περιοχή της Θράκης και συγκεκριμένα του Έβρου καθώς εκεί έχει εκδηλωθεί μεγάλη πυρκαγιά και θα ήταν σκόπιμο να αναφερθεί.

Ιδιαίτερη προσοχή για το κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στις περιοχές όπου αναφερθήκαμε νωρίτερα ενώ ιδιαίτερη προσοχή και σε όσους ενδέχεται να ταξιδέψουν με μικρά σκάφη καθώς οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν τα 7-8 και πρόσκαιρα ακόμα και τα 9 μποφόρ.

Οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως πρόσκαιρα ισχυροί στην ανατολική Πελοπόννησο μέχρι τη θάλασσα των Κυθήρων ενώ και σε μεμονωμένα κομμάτια που είναι προσήνεμα στο Αιγαίο:Βοιωτία,ανατολική Μαγνησία,ανατολική Φθιώτιδα.

2011082506_ERP_GFS_SFC_WINDSPEED_024

Στην δυτική Ελλάδα εκεί ο που οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα δρουν ως καταβάτες θα ανεβάσουν λίγο περισσότερο την θερμοκρασία σε σύγκριση με την ανατολική και νότια χώρα όπου λόγω των ενισχυμένων ανέμων η αίσθηση της ζέστης θα είναι υποφερτή.

Το απόγευμα φαίνεται να εξασθενούν λίγο οι άνεμοι και πρόσκαιρα αλλά από την Εύβοια,τις Σποράδες και βορειότερα οι άνεμοι θα πνέουν ακόμα και τότε στα 7-8 μποφόρ.

Προσοχή στις πυρκαγιές όπου ο άνεμος ενισχύεται παραπάνω και μπορεί να φτάσει σε θυελλώδεις εντάσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα πιο εμφανής στην ανατολική Ελλάδα.

grwindb11082612

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: