Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Ζημιές λόγω χαλαζόπτωσης στο Αίγιο


Σοβαρές ζημιές υπέστησαν σήμερα πολλά στρέμματα σταφιδοκαλλιεργειών από τη ξαφνική νεροποντή και τη χαλαζόπτωση που έπληξε τα ορεινά της Αιγιάλειας.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, υπήρξαν καταστροφές (σε ποσοστό άνω του 50%) των καλλιεργειών σταφίδας από χοντρό χαλάζι, ενώ στο κέντρο του Αιγίου κεντρικές οδικές αρτηρίες πλημμύρισαν κατεβάζοντας ό,τι σκουπίδια και χώματα έβρισκε στο διάβα του το νερό.


(Πηγή:Filodimos.gr)

Αρκετοί κάτοικοι παραπονιούνται για τα βουλωμένα φρεάτια της γειτονιάς τους, που είχαν ως αποτέλεσμα το νερό να περάσει σε κάποιες περιπτώσεις τα πεζοδρόμια και να "γλείψει" τις πόρτες των ισογείων κατοικιών και καταστημάτων τους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου κλήθηκε να αντλήσει νερά από υπόγεια δύο σπιτιών, ενώ κι ένα πεύκο έπιασε φωτιά μετά από κεραυνό που έπεσε σε περιοχή πάνω από τις Δάφνες, χωρίς όμως να προκληθεί εκτεταμένη πυρκαγιά.


(Πηγή:Filodimos.gr)

Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων δημιουργήθηκαν, όπως με κάθε νεροποντή εξάλλου, στη γέφυρα Μεγανίτη όπου το νερό έφτασε σε ύψος το ένα μέτρο αλλά και στη Ζωοδόχου Πηγής στο ύψος των παραλιακών καταστημάτων, που σημειωτέον είναι οδικές αρτηρίες δικαιοδοσίας της ΔΕΣΕ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρατημένες εδώ και χρόνια στο έλεος των καιρικών συνθηκών, χωρίς σχεδόν καμία βελτιωτική παρέμβαση.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
Πηγή:http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: