Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Κλεισμένοι στα σπίτια οι κάτοικοι της Ν. Υόρκης περιμένουν τον τυφώνα - 8 οι νεκροί στο πέρασμά του


Δύο εκ. άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ
- Με 129 χλμ. ο Irene θα χτυπήσει από ώρα σε ώρα την Νέα Υόρκη
- Παραλύουν τα Μέσα Μεταφοράς στις ΗΠΑ

Σε συναγερμό η Νέα Υόρκη που περιμένει την έλευση του τυφώνα Irene, ο οποίος ήδη προκάλεσε οκτώ νεκρούς στην Β. Καρολίνα, τη Βιρτζίνια και τη Φλόριντα. Τρέχοντας με 129 χλμ./ώρα η Irene θα χτυπήσει την πόλη, όπου οι κάτοικοι έχουν λάβει την οδηγία να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Περίπου 2 εκ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους. Από αυτούς οι μισοί στο Νιού Τζέρσει. Περίπου 300.000 κάτοικοι της Νέας Υόρκης έχουν επίσης απομακρυνθεί επίσης.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν οπωσδήποτε στα σπίτια τους. "Μην βγαίνετε στους δρόμους, μείνετε στα σπίτια σας ή στα κέντρα υποδοχής", δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι "πολύ αργά να φύγουν" όσοι δεν υπάκουσαν στις εντολές εκκένωσης.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν διακοπεί και η Νέα Υόρκη, όπου ο κόσμος είναι πάντα στους δρόμους τα Σαββατόβραδα, έμοιαζε νεκρή πόλη. Στο Μανχάταν τα μπαρ και τα εστιατόρια ήταν κλειστά, οι παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ ακυρώθηκαν και οι ορδές των τουριστών που γεμίζουν την Τάιμς Σκουέαρ δεν ήταν εκεί.

Όλα τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης θα κλείσουν εντελώς από τις 22:00 τοπική ώρα του Σαββάτου (05:00 της Κυριακής ώρα Ελλάδας), εξαιτίας του κυκλώνα Αϊρίν, ανακοίνωσαν οι αερολιμενικές αρχές.Το μέτρο αυτό αφορά τα αεροδρόμια Τζον Φ. Κένεντι διεθνές, Νιούαρκ και Λα Γκουάρντια.Τα αεροδρόμια αυτά ήταν μέρι τώρα κλειστά για τις αφίξεις αλλά ορισμένες, λίγες, πτήσεις αναχώρησαν, παρά τις μαζικές ακυρώσεις.









Πηγή:http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: