Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Μετά την «Ειρήνη» έρχεται η «Κάτια»;


Άλλη μία τροπική καταιγίδα μπορεί να απειλήσει τις ΗΠΑ


Η ανατολική ακτή των ΗΠΑ προσπαθεί ακόμα να ανασυνταχθεί μετά το χτύπημα του τυφώνα Αϊρίν το Σαββατοκύριακο που ευθύνεται για το θάνατο τουλάχιστον σαράντα ανθρώπων. Οι αρχές και οι κάτοικοι κοιτούν με αγωνία προς τον Ατλαντικό και διερωτώνται: «έρχεται κι άλλος τυφώνας;»

Η τροπική καταιγίδα «Κάτια» συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 95 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ και ενδέχεται να ενισχυθεί σε τυφώνα σήμερα.

Όμως, εκτός από την πρόβλεψη πως η «Κάτια» θα έχει έως την Κυριακή μετατραπεί σε τυφώνα στα βορειοανατολικά των νησιών Leeward στην Καραϊβική, το Κέντρο Τυφώνων δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει με ακρίβεια την πορεία που θα ακολουθήσει και εάν θα απειλήσει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

«Είναι στα ανοιχτά, πολλά μπορούν να συμβούν... Μπορούμε να εκτιμήσουμε πως δεν θα επηρεάσει την ξηρά σε διάστημα πέντε ημερών. Πέρα από αυτό όλα είναι εικασίες», δήλωσε στο Reuters ειδικός του Κέντρου Τυφώνων.

Συνέστησε ωστόσο η ανατολική ακτή και η Καραϊβική να έχουν στο νου της την «Κάτια».

Στις 6 σήμερα το πρωί η τροπική καταιγίδα βρισκόταν σε απόσταση 1।425 χιλιομέτρων από τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου, στα ανατολικά του Ατλαντικού Ωκεανού.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: