Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Αρκετά υψηλές θερμοκρασίες τη Τετάρτη 20/7/2011 στην Ελλάδα...


4957434722_d1146c052c_z

Σημαντική άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία ήδη από σήμερα η οποία θα κορυφωθεί αύριο Τετάρτη με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει τοπικά και στους 41-42οC και ιδιαίτερα στην ανατολική Στερεά-Εύβοια ,την Πελοπόννησο κυρίως την ανατολική και νότια αλλά και στο εσωτερικό του ηπειρωτικού κορμού της Πίνδου δηλαδή στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της δυτικής&κεντρικής Στερεάς. Δύσκολη η κατάσταση αύριο και σε συνδυασμό και με την υγρασία ο δείκτης δυσφορίας θα είναι σε υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική στα μεγάλα αστικά κέντρα . Τις νυχτερινές ώρες σε πολλές περιοχές η θερμοκρασίες δεν θα πέσει κάτω από τους 30οC κάτι που θα δυσκολέψει αρκετά τη κατάσταση.

Οι δείκτες ακτινοβολίας θα είναι υψηλοί τις επίμαχες θερμές ώρες της ημέρας και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, η έκθεση στον ήλιο καθίσταται επικίνδυνη.

Ανάσες δροσιάς συνοδεία βορειοδυτικών ανέμων εντάσεων τοπικά 6-7 μποφόρ από τη Πέμπτη το πρωί και συγκεκριμένα από αργά το απόγευμα-βράδυ της Τετάρτης και από τα βορειοδυτικά πρώτα με κατεύθυνση τα νοτιοανατολικά.

Επιπλέον υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποιων όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα πολύ ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας τη Τετάρτη . Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα δεν θα είναι στα επίπεδα της ανατολικής και νότιας χώρας .

39_85042_850

H θερμοκρασία τη Τετάρτη το μεσημέρι θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα σε επίπεδα καύσωνα φτάνοντας στις κλασικές στη ζέστη περιοχές της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας τους 42οC. Δεν αποκλείεται να ξεπεράσει και τους 42οC τοπικά σε περιοχές όπου θα ευνοηθούν από τις τοπικές συνθήκες (καταβάτες άνεμοι,μικρόκλιμα,γεωγραφική μορφολογία και τοποθεσία) η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμα και τους 43οC.

Από αργά το βράδυ και μετά από τα βορειοδυτικά θα πέσει η θερμοκρασίας και σε αυτό θα βοηθήσουν οι ψυχρότεροι βορειοδυτικοί άνεμοι που θα ενισχυθούν στο Ιόνιο φτάνοντας και στα 7 μποφόρ.

00SWND03_060_copy

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: