Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ο καιρός τρελάθηκε στη Βολιβία


Τεράστια είναι τα προβλήματα από τη σφοδρή χιονοθύελλα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες μεγάλο τμήμα της νοτιοδυτικής Βολιβίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

«Πρόκειται για τη χειρότερη χιονοθύελλα των τελευταίων 20 ετών. Χιλιάδες άνθρωποι είναι αποκλεισμένοι στα σπίτια τους και ελικόπτερα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης σε απομακρυσμένες περιοχές της επαρχίας Ποτόζι», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το πυκνό χιόνι που έπεσε εντελώς ξαφνικά, βρήκε απροετοίμαστους τους τουρίστες και τους κατοίκους της αραιοκατοικημένης περιοχής, σε ένα τμήμα της χώρας που πλήττεται συνήθως από ξηρασία αυτή την περίοδο. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς μεγάλο μέρος των καλλιεργειών έχει καταστραφεί από το χιόνι, με περισσότερα από 50 χιλ. λάμα να μένουν χωρίς τροφή. Η κυβέρνηση της Βολιβίας ζήτησε χθες τη συνδρομή των γειτονικών κρατών καθώς όπως τόνισε εκπρόσωπος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας «η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις απομακρυσμένες κοινότητες θα ήταν αδύνατη χωρίς ελικόπτερα από άλλες χώρες».
Πηγή:http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: