Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Kαλοκαιρία Δευτέρα 4/6/2011 στην Ελλάδα



Άκρως ηλιόλουστος θα είναι ο καιρός αύριο με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα είναι μόνο η αρχή μιας και η συνέχεια μας επιφυλάσσει ζέστες διαρκείας και αρκετά σημαντική άνοδο του υδράργυρου μέχρι και το τέλος της βδομάδας. Ωστόσο θα επικρατήσει και ένα μελτέμι μέχρι και τη Τετάρτη το οποίο θα προσπαθήσει να ελαττώσει κάπως την αίσθηση της ζέστης στα ανατολικά και νότια νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα.

Αύριο Δευτέρα θα είναι μια καλοκαιρινή μέρα με αρκετή ηλιοφάνεια σχετικά καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν αρκετά στα ορεινά της Ηπείρου,της Μακεδονίας και τη Θράκης με μικρή πιθανότητα(αλλά υπαρκτή) για κάποιες τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος ο καιρός με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στις ορεινότερες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ.Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32-33οC στα βόρεια ενώ στα βορειοδυτικά θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη . Στην υπόλοιπη δυτική κεντρική και νότια χώρα θα φτάσει τοπικά τους 33οC ενώ στα νησιωτικά τμήματα μέχρι τους 29-30οC.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: