Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Φονικός καύσωνας στις ΗΠΑ


Τουλάχιστον 22 νεκροί


Κύμα καύσωνα πλήττει τις κεντρικές και νότιες Ηνωμένες Πολιτείες κι έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 22 ανθρώπων αυτή την εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις η υπερβολική ζέστη θα διαρκέσει εβδομάδες και το κύμα καύσωνα θα κινηθεί ανατολικά.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 24 πολιτείες κλήθηκαν να είναι σε επιφυλακή εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Στην Ουίτσιτα του Κάνσας η θερμοκρασία αναμένεται να διατηρηθεί στους 38 βαθμούς Κελσίου μέχρι την Τρίτη.

Ζέστη επικρατεί και στις μεσο-ατλαντικές πολιτείες. Η θερμοκρασία στην Ουάσινγκτον αναμένεται να φθάσει σήμερα τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι το κύμα καύσωνα μπορεί να διαρκέσει μέχρι τον Αύγουστο στο μεγαλύτερο μέρος των ανατολικών ΗΠΑ.

Οι συνολικές επιπτώσεις του καύσωνα σε ό,τι αφορά στις ανθρώπινες απώλειες, τις φθορές στους δρόμους και τις γέφυρες αλλά και την υπερφόρτωση του συστήματος ηλεκτροδότησης μπορεί να ξεπεράσουν εκείνες του φονικού καύσωνα του 1995, που κόστισαν εκατοντάδες ζωές μόνο στο Σικάγο, προέβλεψε η υπηρεσία AccuWeather.com.

Τα νοσοκομεία στην Ουίτσιτα περιέθαλψαν 25 ανθρώπους για προβλήματα σχετιζόμενα με τον καύσωνα ενώ στο Ντε Μόιν της Αϊόβα 16 άνθρωποι νοσηλεύονται.

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας δημιουργούν προβλήματα στις σοδειές στις ΗΠΑ, ειδικά του καλαμποκιού που αυτή την εποχή είναι στο στάδιο της ανάπτυξης, και απειλούν τα ζώα εκτροφής. Σχεδόν 1.500 ζώα εκτροφής έχασαν τη ζωή τους στη Νότια Ντακότα εξαιτίας του καύσωνα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της πολιτείας, Ντάστιν Οντεκόβεν, ο οποίος αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Στην Ιντιανάπολη, οι ιδιοκτήτες σπιτιών κλήθηκαν να σταματήσουν να ποτίζουν τους κήπους τους μέχρι τουλάχιστον την Κυριακή।
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: