Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Kαταιγίδες τις επόμενες ώρες στη δυτική& βόρεια Ελλάδα-Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τετάρτη 6/7/2011


5882862067_7db76940b0_o

Mεταβολή του καιρού τις επόμενες ώρες....

42_500euro1.48hr_1

Πρόσκαιρη μεταβολή τις επόμενες ώρες θα παρουισάσει ο καιρός καθώς και μέσα στη νύχτα με την εκδήλωση τοπικών καταιγίδων στη δυτική και βόρεια χώρα αλλά και στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Το αίτιο που είναι η ψυχρή λίμνη στα Βαλκάνια θα κινηθεί νοτιοδυτικότερα το πεδίο επηρεασμού της με αποτέλεσμα ήδη αυτήν την ώρα να έχουμε καταιγίδες βόρεια της Αδριατικής που σταδιακά θα κινηθούν νοτιοανατολικότερα και θα επεκταθούν στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.Έτσι θα προκαλέσει αστάθεια τις νυχτερινές ώρες καθώς και αύριο λόγω των υπολείμμάτων αστάθειας(απαιτούμενη υγρασία στα 700hpa) που θα μας απασχολήσουν σε συνδυασμό με την ύπαρξη του θερμικού αιτίου τις μεσημβρινές ώρες.

Επόμενες ώρες-Nowcast

15_precip18_cape24_ipv32033_precip

Tοπικές μπόρες ή και κατιαγίδες πρόσκαιρα έντονες θα έχουν πρώτα από τα βορειοδυτικά και το βόρειο Ιόνιο όπου θα προσεγγίσει το πεδίο του αυλώνα με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν φαινόμενα στην Ήπειρο,τη δυτική&κεντρική&ανατολική Μακεδονία(Χαλκιδική) αρχικά που ίσως συνοδεύονται από ρυπαίους ανέμους ή και από χαλάζι .

Γρήγορα μέσα στη νύχτα-ξημέρωμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα δηλαδή θα έχουμε εκ νέου πυρήνες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη καθώς και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες μέσα στη νύχτα και στον υπόλοιπο ηπειρωτικό κορμό της Πίνδου μέχρι και τα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Αύριο Τετάρτη 6/7/2011 ο καιρός θα ξεκινήσει μουντός στα δυτικά και βόρεια με υπολείμματα αστάθειας που ίσως δίνουν κάποιες τοπικές βροχές αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα καθώς θα υπάρξει ηλιοφάνεια αλλά τις προμεσημβρινές ώρες θα έχουμε και πάλι δημιουργία αναπτύξεων που θα πυκνώσουν αρκετά και δώσουν τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο,δυτική Στερεά αλλά και στην Μακεδονία και τη Θράκη(κυρίως στις πιο ορεινές περιοχές).Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα ξεκινήσει πολύ καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες μπόρες στα ορεινά των ηπειρωτικών τμημάτων μέχρι και τα ορεινά της Στερεάς.Πιθανότητα για κάποιες τοπικές μπόρες στα ορεινότερα τμήματα της Πελοποννήσου.Αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές.

Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια και λόγω των φαινομένων ενώ στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα είναι στα ίδια επίπεδα.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: