Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Σκηνές Αποκάλυψης στη Ρουμανία


Περίπου 80 περιοχές σε 17 επαρχίες της Ρουμανίας επλήγησαν από τη σφοδρή καλοκαιρινή καταιγίδα, που προκάλεσε προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και στο σύστημα ηλεκτροδότησης, καθώς και πυρκαγιές και ζημιές από πλημμύρες σε σπίτια και καλλιέργειες. Ένας ψαράς έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί από κεραυνό στην πόλη Εφόριε Σουντ, στις ρουμανικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Έξι νεαροί από την επαρχία Κλουζ παγιδεύτηκαν επί ώρες λόγω σφοδρής θύελλας στην οροσειρά Ρόντνα, στην περιοχή της λίμνης Λάλα, και ορεινοί διασώστες τούς απεγκλώβισαν τα ξημερώματα. Από τους θυελλώδεις ανέμους ξεριζώθηκαν δένδρα και έπεσαν στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία σε εθνικούς και επαρχιακούς οδικούς άξονες στις επαρχίες Πράχοβα και Νταμπόβιτα, στη Νότια Ρουμανία.

Ξεριζωμένα δένδρα, προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και κατεστραμμένες στέγες και αυτοκίνητα άφησε χθες στο πέρασμά της η καταιγίδα στην επαρχία Χουνεντοάρα στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Στην Κλουζ Ναπόκα από τους θυελλώδεις ανέμους ξεριζώθηκαν δέντρα ύψους 10 μέτρων και μία καστανιά με διάμετρο κορμού 80 εκ..

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Ήταν σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου. Δεν μπορούσα να δω τίποτα στον δρόμο σε μικρή απόσταση, παρά μόνο κομμάτια πάγου και νεκρά πουλιά» ανέφερε κάτοικος της περιοχής. Πτώσεις κεραυνών, πολύωρη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην Κεντρική Ρουμανία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επενέβησαν σε 170 περιπτώσεις, για να απομακρύνουν δένδρα από οδικά δίκτυα, αυτοκίνητα και στέγες σπιτιών, αλλά και για να σβήσουν πυρκαγιές που προκλήθηκαν από κεραυνούς।
Πηγή:http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: