Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

Τουλάχιστον 17 νεκροί στην Ιαπωνία


Σάρωσε το νησί Σικόκου η τροπική καταιγίδα Τάλας


H τροπική καταιγίδα Τάλας που έπληξε τη δυτική Ιαπωνία με έντονες βροχοπτώσεις το Σαββατοκύριακο προκάλεσε το θάνατο 17 ανθρώπων. Όπως μετέδωσε σήμερα Κυριακή ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμα αγνοούνται.

Ωστόσο, δεν υπήρξαν πληροφορίες για μεγάλη αναταραχή στη βιομηχανική παραγωγή και η εταιρία Ηλεκτρική Εταιρία του Τόκιο (Tokyo Electric Power Co) ανέφερε πως η κατεστραμμένη από το τσουνάμι μονάδα πυρηνικής ενέργειας Φουκουσίμα Νταϊίτσι, στη βόρεια Ιαπωνία, δεν επηρεάστηκε από την καταιγίδα.

Η Τάλας, που έπληξε το δυτικό νησί της Ιαπωνίας Σικόκου το Σάββατο, και είχε διασχίσει το κυριότερο νησί της χώρας έως νωρίς το πρωί της Κυριακής, βρισκόταν ανοικτά της εθνικής δυτικής ακτής το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα), κινούμενη βόρεια-βορειοανατολικά με ταχύτητα 10 χλμ/ώρα ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αξιωματούχος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ανέφερε πως αναμένονται επιπλέον βροχές, αν και το κέντρο της καταιγίδας δεν βρίσκεται πλέον στην Ιαπωνία και πως οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή।
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: