Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας, Πέμπτη 29/12/2011


Σταδιακή αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Πέμπτης, με βροχές αρχικά στα δυτικά.

Προς το απόγευμα και το βράδυ , οι βροχές θα εξαπλωθούν και σε κεντρικότερα τμήματα , τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), στην Κρήτη αλλά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (πρώτες ώρες Παρασκευής).

Οι βροχές θα είναι πιο έντονες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο , τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, περιοχές όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινά της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -10 έως 11 βαθμούς, στα κεντρικά από -7 έως 13 βαθμούς και στα νότια από 8 έως 18 βαθμούς.

Προσοχή για άλλη μια μέρα θα χρειαστεί στον παγετό, που θα εκδηλωθεί στα ηπειρωτικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τετάρτη σε κάποιες περιοχές όπως στην Εορδαία και στην Πτολεμαΐδα της Κοζάνης και στο Νευροκόπι της Δράμας , η θερμοκρασία δεν άγγιξε καν τους μηδέν βαθμούς, πράγμα που σήμαινε παγετό για ολόκληρη τη μέρα!

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι , 4 με 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Καλά να περνάτε!

Επιμέλεια: Γιώργος Πατσουλάκης (snowlover)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: