Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Όταν η Φύση εκδικείται...


Ακραία καιρικά φαινόμενα του 2011 στις ΗΠΑ


Το 2011 ήταν η χρονιά με τις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες που έχουν παρατηρηθεί από τις αρχές του 19ου αιώνα στην Αμερική.

Οι συνθήκες αυτές έχουν προκαλέσει πολλές ζημιές και το κόστος επισκευής ήταν τεράστιο. Φυσικά οι ακραίες αυτές συνθήκες έχουν εντείνει τις ανησυχίες για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Για να δούμε λοιπόν ποιες πόλεις υπέστησαν τα περισσότερα προβλήματα…

Ο τυφώνας Irene χτύπησε το New Jersey προκαλώντας εκατοντάδες ζημιές και την απώλεια εφτά ανθρώπων. Ο τυφώνας προκάλεσε πλημμύρες κλείνοντας 300 δρόμους και σταματώντας την κυκλοφορία για πολλές μέρες.



Ο τυφώνας Irene δεν χτύπησε όμως μόνο το New Jersey, έφτασε μέχρι και το Vermont. Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πλημμύρες, κλείνοντας τους δρόμους αλλά συγχρόνως καταστρέφοντας χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις των κατοίκων της περιοχής. Σύμφωνα με ειδικούς το κόστος των καταστροφών στην περιοχή ανέρχεται στα 250 εκατομμύρια δολάρια.



Η έντονη βροχόπτωση παρατηρήθηκε και στο Tennessee που προκάλεσε πλημμύρες σκοτώνοντας 23 ανθρώπους. Καταστράφηκαν επίσης πολλά κτίρια, το κόστος των οποίων ανήλθε στα 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια.



Ο Απρίλιος ήταν ο μήνας με τους περισσότερους τυφώνες στην ιστορία φτάνοντας τους 753 σε σύνολο.

Η North Carolina ήταν η περιοχή με τις περισσότερες καταστροφές από τους τυφώνες. Από τους τυφώνες έχασαν την ζωή τους 22 άνθρωποι.



Το Missouri ήταν η περιοχή της Αμερικής που υπέστη τις περισσότερες ζημιές από τυφώνα από το 1950, καταστρέφοντας τεράστιες εκτάσεις γης. Ο τυφώνας σκότωσε περίπου 160 ανθρώπους κάνοντας τον, τον έβδομο πιο θανατηφόρο στην ιστορία της Αμερικής.



Στο Alabama εμφανίστηκαν πάνω από 100 ανεμοστρόβιλοι, οι οποίοι σκότωσαν συνολικά 240 ανθρώπους.


Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: