Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Λευκή νυχτερινή έκπληξη στην Αττική






Μια ευχάριστη , και ταυτόχρονα περίεργη έκπληξη επιφύλαξε το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή (22-23/12/2011) για τα βορειοδυτικά τμήματα του νομού Αττικής.

Ενώ πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας καλύφθηκαν από αρκετά εκατοστά χιονόστρωσης, όπως ήδη είχε προβλεφθεί σε προηγούμενες προγνώσεις μας, μπορούμε να πούμε οτι η Αττική έκανε την έκπληξη με εμφάνιση χιονόπτωσης από τα 550 μέτρα και άνω.

Συγκεκριμένα στη διαδρομή από Θρακομακεδόνες προς Αγ।Τριάδα , συναντήσαμε χιονόπτωση σχεδόν στα μισά της διαδρομής σε υψόμετρο 550 μέτρων. Η χιονόστρωση (ώρα 01.00) σε ύψος 600 μέτρων μόλις που ξεκινούσε , ενώ στα 650 μέτρα είχαν ήδη στρωθεί τα πρώτα 4-5 εκατοστά με πυκνή χιονόπτωση και μέτριας έντασης βορειοδυτικού ανέμου. Σημαντικές χιονοπτώσεις δεχόταν εκείνη την ώρα και η Πάρνηθα πάνω από τα 700 μέτρα , ενώ και στη δυτική Αττική (Κάζα - Βίλια) σημειώθηκαν και εκεί χιονοπτώσεις τις βραδυνές ώρες. Πιό ανατολικά , στα ίδια υψόμετρα σε Πεντέλη και Υμηττό , επικρατούσε βροχερός καιρός.
Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: