Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας - Δευτέρα 19/12/2011



Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός πρώτα από τα δυτικά νοτιοδυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά και ενισχυμένους νότιους ανέμους .

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην δυτική Μακεδονία.

Αναλυτικότερα:

Αύριο τις πρωινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά τόπους έντονες στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο,τη δυτική Στερεά-βορειοδυτική Θεσσαλία και την Ήπειρο.Βροχές θα εκδηλωθούν ακόμα σε όλη την βόρεια Ελλάδα(κεντρική&ανατολική Μακεδονία μέχρι και την Θράκη) στα πεδινά -θαλάσσια-παραθαλάσσια και τοπικές καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές .

Έντονες βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν μέσα στην ημέρα(μεσημέρι-απόγευμα)και σε περιοχές της ανατολικής και νότιας Πελοποννήσου,νοτιοανατολικής Στερεάς-Εύβοιας μέχρι και το ύψος των Σποράδων και των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου(τα φαινόμενα εκεί θα είναι τοπικά έντονα).

Όσον αφορά τα υψόμετρα χιονόπτωσης:

Φαίνεται πως αύριο το πρωί νωρίς της Δευτέρας χιόνια θα πέσουν στην δυτική Μακεδονία και πάνω από τα 500-700 μέτρα κατά μέσο όρο.Στην Ήπειρο χιόνια θα πέφτουν πάνω από τα 1000-1200 μέτρα αρχικά ενώ πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να πέσουν και στα 800-1000μέτρα.

Στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα τα χιόνια θα πέφτουν στα ορεινά πάνω από τα 900-1100μέτρα σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία ενώ τα χιόνια στην βορειοδυτική Θεσσαλία και στην δυτική Στερεά θα πέφτουν πάνω από τα 1100-1300 μέτρα αντίστοιχα (δεν αποκλείεται πρόσκαιρα ακόμα και πιο κάτω στα 900-1100μέτρα).

Στην υπόλοιπη κεντρική και ανατολική Στερεά(μέχρι και τον Παρνασσό) τα υψόμετρα που θα πέφτει χιόνι θα είναι 1400-1600 μέτρα και τέλος στην βορειοδυτική Πελοπόννησο και κυρίως στον Χελμό χιόνι θα πέφτει πάνω από τα 1600-1800μέτρα.

Στην Θράκη νωρίς το πρωί θα πέφτει χιόνι πάνω από τα 1200-1400 μέτρα ενώ πρόσκαιρα και κυρίως στα ορεινά της Ροδόπης πάνω από τα 1000-1200μέτρα

Μέσα στην ημέρα προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα ανεβούν τα υψόμετρα σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο(5-6μποφόρ) και αργότερα δυτικοί βορειοδυτικοί ενώ στο Αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Επιμέλεια:Καραβίας Iάσων(Jason)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr

Σύνδεσμος


Δεν υπάρχουν σχόλια: