Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για Σάββατο 17/12/2011


Μεταβολή του καιρού και πάλι από τα δυτικά αύριο Σάββατο 17/12/2011
με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του βόρειο Ιονίου πρώτα και την Ήπειρο και σταδιακά στην δυτική Στερεά-βορειοδυτική Θεσσαλία μέχρι το ύψος της δυτικής και βορειοδυτικής Πελοποννήσου .Τα φαινόμενα στην δυτική Στερεά ,τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο(Ηλεία,Αχαία) θα είναι τοπικά έντονα τις μεσημβρινές και κυρίως τις απογευματινές ώρες .
Τοπικές βροχές μέσα στο Σάββατο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το ύψος της Λέσβου μέχρι και την Σάμο.

Επιπλέον μέσα στο Σάββατο στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα έχουμε τοπικές βροχές μέχρι τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.
Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια χώρα θα έχουμε άστατο καιρό με νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές καθώς και διαστήματα με ηλιοφάνεια.
Λίγες ψιχάλες και τοπικές ασθενείς βροχές στην δυτική Κρήτη καθώς και στα Δωδεκάνησα.

Άστατος ο καιρός στην Θεσ/νίκη με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και νεφώσεις που θα έχουν την τάση να πυκνώνουν μέχρι το μεσημέρι όπου θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.Από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην Αττική ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις -αναπτύξεις στα ορεινά ενώ και αραιές νεφώσεις που θα πυκνώνουν μέσα στην ημέρα και μέχρι αργά το απόγευμα θα επικρατήσει νεφοκάλυψη(αργά την νύχτα ξημερώματα Κυριακής θα κάνει ένα πέρασμα και από Αττική με βροχές).Τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι το πρωί μεγαλύτερα.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις στα πελάγη και εδικά στο Αιγαίο εντάσεως 8-9 μποφόρ τοπικά.

Από το Σάββατο το απόγευμα-βράδυ και μετά θα αρχίσουν και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου(αρχικά πάνω από τα 1400-1600μέτρα),δυτικής Μακεδονίας(1300-1500μέτρα),δυτικής Στερεάς-γενικότερα στην Πίνδο μέχρι και το ύψος της βορειοδυτικής Πελοποννήσου(1600-1800μέτρα).
Μέσα στην νύχτα θα κατέβουν γρήγορα χαμηλότερα τα υψόμετρα από την Ήπειρο-δυτική Μακεδονία(τα φαινόμενα όμως θα είναι πολύ τοπικά και μετά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου που θα δώσει το "γνωστό βορειοδυτικό καιρό για τους κατοίκους της δυτικής&βορειοδυτικής χώρας) μέχρι και την βορειοδυτική Πελοπόννησο.
Υπάρχει πιθανότητα για κάποια τοπικά φαινόμενα μέσα στο ξημέρωμα της Κυριακής που δεν αποκλείεται να πέσουν και με την μορφή χιονιού(ασθενή) σε περιοχές ορεινές-ημιορεινές της Hπείρου αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην δυτική Μακεδονία.

Επιμέλεια: Ιάσονας Καραβίας (Jason)
Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: