Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Στους 957 οι νεκροί στις Φιλιππίνες


Δεσμεύσεις του προέδρου της χώρας για βοήθεια στους πληγέντες


Σε υγρό τάφο έχουν μετατραπεί οι Φιλιππίνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η καταιγίδα Ουάσι με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 957, σύμφωνα με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας.

Οι περισσότεροι νεκροί - οι 579- στην πόλη Καγκαγιάν ντε Ορο των νοτίων Φιλιππίνων και 279 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην γειτονική πόλη Ίλιγκαν.

Ο πρόεδρος της χώρας Μπενίνιο Ακίνο επισκέφτηκε τις δύο πόλεις και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα βοηθήσει τα θύματα της καταστροφής με όλους τους πόρους που διαθέτει. Περίπου 8,6 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για την στέγαση όσων έχασαν τα σπίτια τους, για την αποκατάσταση εργοστασίων, για την παροχή φαρμάκων και για την εγκατάσταση συστήματος προειδοποίησης πλημμυρών. Ο Ακίνο ζήτησε επίσης από τους τοπικούς αξιωματούχους να εξαντλήσουν κάθε διαθέσιμο μέσο ώστε να βρεθούν οι αγνοούμενοι.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Μπενίτο Ράμος τόνισε ότι το Γραφείο λαμβάνει συγκεχυμένες πληροφορίες από τις τοπικές αρχές, τα συνεργεία διάσωσης και τους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί. «Έχουμε χάσει το λογαριασμό», είπε χαρακτηριστικά.

Κυβέρνηση και οργανώσεις αρωγής διανέμουν νερό, τρόφιμα και φάρμακα σε περισσότερους από 330.000 ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι. Περίπου 43.000 από αυτούς ζουν σε άθλια κέντρα υποδοχής, χωρίς τις βασικές υποδομές, αναγκάζοντάς τους να ζητιανεύουν φαγητό στους δρόμους.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: