Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Πρόγνωση καιρού Αττικής Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2011


Αργά την νύχτα σήμερα θα αρχίσουν οι πρώτες βροχές στο νομό και πρώτα από τα νότια νοτιοδυτικά τμήματα του νομού αλλά κυρίως την Πέμπτη θα αρχίσουν τα έντονα φαινόμενα.
Την Πέμπτη ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες από τις πρωινές ώρες που θα χαρακτηρίζονται από την ένταση και την διάρκεια τους σχεδόν σε όλο το νομό Αττικής.Από το μεσημέρι-απόγευμα και μετά ο καιρός θα συνεχίσει να είναι μουντός με βροχές(και κάποιες καταιγίδες αυτή τη φορά στα πιο δυτικά νοτιοδυτικά του νομού καθώς ο βοριάς που θα μπει θα περιορίσει να ανεβούν τα φαινόμενα και στις υπόλοιπες βόρειες-υπερβόρειες περιοχές όπου θα σημειώνονται πιο ποτιστικές βροχές με διαστήματα εξάρσεων) αλλά τα πιο έντονα φαινόμενα θα είναι μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες-πρώτες απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.(πρόσκαιρα νότιοι -νοτιοανατολικοί) και από το μεσημέρι θα στραφούν γρήγορα σε βοριάδες και θα ενισχυθούν με την θερμοκρασία να πέφτει σιγά σιγά.

Χιόνια την Πέμπτη μόνο στην Πάρνηθα και στο Κιθαιρώνα μετά το βράδυ προς το ξημέρωμα της Παρασκευής και θα είναι κατά τόπους πυκνά πάνω από τα 1200 μέτρα(Πρόσκαιρα προς τις πρωινές ώρες της Παρασκευής ενδέχεται να φτάσουν και τα 800-900μέτρα).
Την Πέμπτη δεν αναμένονται χιόνια στην Πεντέλη και φυσικά ούτε και στον Υμηττό.Η βορειοανατολική Αττική θα είναι στο "θερμό τομέα" του χαμηλού με βροχές έντονες και τα επίπεδα παγοποίησης πάνω από τα 1200-1400μέτρα σε αντίθεση με την δυτική και βόρεια-βορειοδυτική Αττική.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός για την Παρασκευή με χειμωνιάτικου τύπου βροχές και χιόνια στα υπόλοιπα γύρω ορεινά,χιονόνερο στα βόρεια υπερβόρεια τμήματα της Αττικής από το απόγευμα ενώ το βράδυ μέχρι και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου ενδέχεται να χιονίσει και σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 600-700μέτρων.(Είναι νωρίς ακόμα όμως για λεπτομέρειες). Γενικότερα την Παρασκευή από το απόγευμα και μετά οτι πέφτει θα είναι χιόνι σε όλα τα ορεινά πάνω από τα 700-800μετρα(Πάρνηθα-Πεντέλη-Κιθαιρώνας). Πρόσκαιρα σε περιοχές γύρω από τον Κιθαιρώνα και την Πάρνηθα(Βίλλια,κ.τ.λ.) τα χιόνια πρόσκαιρα θα κατέβουν και στα 600-700 μέτρα.
Επιμέλεια: Ιασονας Καραβίας (Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: