Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας, Τετάρτη 28/12/2011


Καθώς βαδίζουμε προς το τέλος του χρόνου ,ο καιρός κάνει την Τετάρτη ένα διάλειμμα καλοκαιρίας, για να μας δώσει μια τελευταία δόση με βροχές και χιόνια από Πέμπτη και μέχρι την οριστική αποχώρησή του.

Έτσι λοιπόν την Τετάρτη θα έχουμε μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και γενικά αίθριο καιρό στα δυτικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στα κεντρικά, από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα θα έχουμε νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα για κάποιες ασθενείς βροχοπτώσεις στην ανατολικά και κεντρική Εύβοια,αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το απόγευμα νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους και στα δυτικά.

Συννεφιά κατά κύριο λόγο θα έχουν και οι νότιες Κυκλάδες και η Κρήτη, όπου και μπορεί να σημειωθούν κάποιες ασθενείς και σποραδικές βροχούλες( κυρίως στην Κρήτη).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -4 έως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 έως 13 και στα νότια από 8 έως 16 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι -βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι ,3 με 4 μποφόρ.

Παρ΄όλη πάντως την ηλιοφάνεια το κρύο θα είναι και πάλι αισθητό, με τον παγετό να κάνει την εμφάνισή του σε μεγαλύτερα υψόμετρα των ηπειρωτικών, το πρωί.

Καλά να περνάτε!

Επιμέλεια: Γιώργος Πατσουλάκης (snowlover)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: