Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Πρόγνωση καιρού Αττικής, Σ/Κ 10-11 Μαρτίου 2012


Ύστερα από ένα διάστημα καλοκαιρίας με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια, σταδιακά από αύριο το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά την βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας, τους ισχυρούς Ανατολικούς – Βορειοανατολικούς ανέμους που τοπικά θα αγγίξουν και τα 9 Μποφόρ (κυρίως στο Κάβο Ντόρο) και τέλος τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που είναι πολύ πιθανόν να δώσουν και τοπικά ισχυρές χαλαζοπτώσεις. Αιτία για όλα τα παραπάνω, ένα βαρομετρικό χαμηλό που σταδιακά θα επηρεάσει την χώρα μας από τα νοτιοδυτικά. Αναλυτικότερα,
Για αύριο Σάββατο 10 Μαρτίου 2012, η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει με τοπικές νεφώσεις, πυκνότερες στα Βόρεια και Ανατολικά του νομού, χωρίς όμως να λείπουν και τα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Σταδιακά από τις μεσημεριανές ώρες και έπειτα, οι νεφώσεις βαθμιαία θα πυκνώνουν σε όλο τον νομό, ενώ από τις βραδινές ώρες αναμένονται αρχικά τοπικές βροχοπτώσεις στα Νότια και Ανατολικά του νομού.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 °C έως 15 °C , όμως στις βορειότερες περιοχές του νομού η μέγιστη και η ελάχιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας από τις βραδινές ώρες – ξημερώματα Κυριακής.
Τέλος, οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση από τις πρώτες πρωινές ώρες, και έτσι, θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις στα 5 με 6 Μποφόρ. Στην θαλάσσια περιοχή του Ευβοϊκού αναμένεται να αγγίξουν ακόμα και τα 7 Μποφόρ. Από το απόγευμα και μετά, οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εκ νέου ενίσχυση, και έτσι θα πνέουν από Βόρειες Διευθύνσεις στα 6 με 7 Μποφόρ, ενώ στις νότιες περιοχές του νομού, είναι πολύ πιθανόν, πρόσκαιρα οι ριπές των ανέμων να φτάσουν ακόμα και τα 8 Μποφόρ.
Στην συνέχεια, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σε πλήρη εξέλιξη στον νομό, καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες ισχυρές βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται σχεδόν σε ολόκληρο τον νομό. Οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν με αυξομειώσεις όσον αφορά την ένταση μέχρι το μεσημέρι, όπου από εκεί και ύστερα αναμένεται εκ νέου ένταση των φαινομένων, ενώ στις νότιες και δυτικές περιοχές του νομού υπάρχει σημαντική πιθανότητα να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα που θα δώσει κατά πάσα πιθανότητα ακόμα και χαλαζόπτωση για μικρό χρονικό διάστημα. Από τις απογευματινές ώρες και μετά, η ένταση των φαινομένων θα μειωθεί αισθητά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 °C έως 9 °C , όμως στις βορειότερες περιοχές του νομού η μέγιστη και η ελάχιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Τέλος, οι άνεμοι θα συνεχίσουν να είναι ενισχυμένοι στα 6 με 7 και τοπικά στις νότιες περιοχές ακόμα και στα 8 Μποφόρ από Βόρειες διευθύνσεις. Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, προβλήματα αναμένεται να εμφανισθούν στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, καθώς οι καιρικές συνθήκες θα είναι δυσμενείς.
* Εάν υπάρξουν νεότερες πληροφορίες για την συγκεκριμένη κακοκαιρία που θα πλήξει τον νομό τις επόμενες ημέρες, η πρόγνωση θα ανανεωθεί.

Επιμέλεια Πρόγνωσης : Παπαβασιλείου Άγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια: