Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Με νέους ανεμοστρόβιλους απειλούνται οι ΗΠΑ


Ξεπερνούν τους 40 οι νεκροί

Αντιμέτωπες με τον κίνδυνο νέων ανεμοστρόβιλων, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες έχουν προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές και το θάνατο περισσότερων από 40 ανθρώπων, βρίσκονται οι νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους, οι οποίοι ενδέχεται να πλήξουν περιοχές της Αριζόνα, της Φλόριντα και της Τζόρτζια, με ανέμους που θα ξεπερνούν τα 120 χιλιόμετρα της ώρα και καταρρακτώδεις βροχές.

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες στα ερείπια των σπιτιών που καταστράφηκαν χθες από τους ανεμοστρόβιλους, που σημειώθηκαν στις κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ και κυρίως στο Κεντάκι και την Ιντιάνα, αλλά και το Οχάιο, το Τενεσί και το Ιλινόις.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους περίπου 80 ανεμοστρόβιλους που έπληξαν χθες έξι πολιτείες των ΗΠΑ.

Ένα προηγούμενο κύμα παρόμοιων φαινομένων την Τετάρτη κόστισε τη ζωή σε συνολικά 13 ανθρώπους.

Η πρόωρη άνοδος της θερμοκρασίας προκάλεσε την έλευση των ανεμοστρόβιλων στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ κανονικά η περίοδος των ανεμοστρόβιλων ξεκινά στις νότιες ΗΠΑ τον Μάρτιο και πιο βόρεια στα τέλη της άνοιξης.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: