Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Απειλείται με μεγάλη ξηρασία η Πορτογαλία


Η μετεωρολογική υπηρεσία κάνει λόγο για τον πιο ξηρό Φεβρουάριος από το 1931

Το χαμηλότερο επίπεδο βροχοπτώσεων για τον Φεβρουάριο από το 1931 κατέγραψε τον περασμένο μήνα η Πορτογαλία και το ηπειρωτικό τμήμα της είναι πλέον αντιμέτωπο με μία «σοβαρή», ή «ακραία» ξηρασία, ανακοίνωσε σήμερα η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

Με ένα ύψος βροχής μόλις 2,2 χιλιοστά, ο περασμένος μήνας «αποτελεί τον πλέον ξηρό Φεβρουάριο από το 1931, χρονιά κατά την οποία ξεκίνησε η συλλογή των τακτικών δεδομένων», τονίζει στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία.

«Η μετεωρολογική αυτή ξηρασία ήταν στα τέλη Φεβρουαρίου η εντονότερη από την τελευταία εκδήλωση του φαινομένου στην εθνική επικράτεια το 2005», τονίζει η υπηρεσία.

Απέναντι στις εκκλήσεις που έχουν διατυπώσει τις τελευταίες ημέρες οι αγρότες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να ζητήσει από τις Βρυξέλλες μία προκαταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων που προβλέπονται για το τρέχον έτος, προκειμένου «να προσαρμόσουν οι αγρότες τους τρόπους παραγωγής τους στην τρέχουσα κατάσταση ξηρασίας», όπως τόνισε ο γγ του υπουργείου Γεωργίας Ζοζέ Ντιόγκου.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: