Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Αμμοθύελλα έπληξε την περιοχή του Κόλπου


Έκλεισαν σχολεία και ματαιώθηκαν αρκετές πτήσεις

Προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία της Υεμένης προκάλεσε η αμμοθύελλα που πλήττει την περιοχή του Κόλπου ενώ εξαιτίας αυτής έκλεισαν σχολεία και εκατοντάδες άνθρωποι στη Σαουδική Αραβία κατέληξαν στα νοσοκομεία για νοσηλεία λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.


Στη Σαουδική Αραβία, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων στη βόρεια, ανατολική και νοτιοδυτική χώρα, μεταδίδουν τα επίσημα ΜΜΕ της χώρας, σύμφωνα με τα οποία ανάλογα μέτρα εφαρμόσθηκαν χθες στο Ριάντ.

Τα νοσοκομεία του Ριάντ δέχθηκαν εκατοντάδες ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα, όπως άσθμα, ή με αλλεργίες, που επιδεινώθηκαν από την αμμοθύελλα που πλήττει τη χώρα από το Σάββατο.

Η αμμοθύελλα πλήττει και άλλες χώρες του Κόλπου, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ, όπου η μετεωρολογική υπηρεσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για την περιορισμένη ορατότητα και τις ισχυρές ριπές του ανέμου.

Η αμμοθύελλα πλήττει και την Υεμένη, χώρα γειτονική της Σαουδικής Αραβίας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Σαναά.

Τουλάχιστον δυο πτήσεις ματαιώθηκαν το πρωί και άλλες κατευθύνθηκαν στο Άντεν (νότια), καθώς η ορατότητα είχε περιοριστεί στα 200 μέτρα, όπως δήλωσε ο διευθυντής του αεροδρομίου της Σαναά Νάτζι αλ-Μαρκάμπ.

Οι αμμοθύελλες είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο αυτήν την εποχή στην περιοχή του Κόλπου.


Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: