Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Φτάνοντας στη κορυφή του κόσμου


Δύο 21χρονοι ορειβάτες κατακτούν το ηφαίστειο «Snffellsjvkull»

Στο φακό της κάμερας καταγράφηκε η απίστευτη στιγμή, όταν ένας 21χρονος ορειβάτης πατάει στη κορυφή του κόσμου, ύστερα από αρκετές ώρες ορειβασίας σε ηφαίστειο ύψους 1.445 χιλιομέτρων.

Ο απεικονιζόμενος ορειβάτης, Remi McMurtry, και ο φίλος του, Will Copestake, ταξίδεψαν στην Ισλανδία για να ικανοποιήσουν το πάθος τους για περιπέτεια, έχοντας προηγουμένως επισκεφθεί διάφορα άλλα μέρη.

Η ανάβαση στη κορυφή του ηφαιστείου αποτελεί μέρος μια 27ήμερης πεζοπορίας στην Ισλανδία, όπου οι δύο ορειβάτες αναγκάστηκαν να υπομείνουν το ψυχρότερο Ιούνιο των τελευταίων 59 ετών.

Ο Will αποθανάτισε την εκπληκτική στιγμή που ο φίλος του, Remy, πάτησε στη κορυφή του ηφαιστείου, ενώ βρισκόταν σε ψηλότερο σημείο του βουνού.

«Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Ισλανδία, ο ήλιος καίει όλο το 24ωρο και δεν είχαμε πρόβλημα με το πρόγραμμά μας. Ξεκινούσαμε το μεσημέρι την ορειβασία», τονίζουν οι ορειβάτες.

«Ένα μεγάλο μέρος της ορειβασίας μας έλαβε μέρος στην απόλυτη ομίχλη. Δεν μπορούσαμε να δούμε μπροστά μας και όταν φτάσαμε στη κορυφή, έπρεπε να περιμένουμε 20 λεπτά προτού καθαρίσει το τοπίο»

Το ηφαίστειο ονομάζεται «Snffellsjvkull» και είναι 700.000 ετών. Το κανονικό του όνομα είναι «Snffel», αλλά οι ντόπιοι το έχουν ονομάσει έτσι για να διαφέρει από τα υπόλοιπα ομώνυμα βουνά.
Αποτελεί διάσημη τοποθεσία στην Ισλανδία και η φήμη του οφείλεται κυρίως στο μυθιστόρημα «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης», του Ιούλιου Βερν, στο οποίο οι χαρακτήρες εντοπίζουν την είσοδο για το κέντρο της γης στο συγκεκριμένο ηφαίστειο.




Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: