Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ανεμοστρόβιλοι σκότωσαν επτά ανθρώπους στις ΗΠΑ


Συνεχίζουν να ισοπεδώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους

Μια νέα σειρά περίπου 25 ανεμοστρόβιλων σάρωσε τις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες με αποτέλεσμα τουλάχιστον επτά άνθρωποι να βρουν το θάνατο και να προκληθούν υλικές ζημιές σε οκτώ πολιτείες, μερικές ημέρες μετά τα παρόμοια φαινόμενα στις αρχές της εβδομάδας, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 13 άνθρωποι.

Αναφέρθηκαν τρεις νεκροί στην κομητεία Τζέφερσον και άλλοι τέσσερις στην πόλη Χόλτον, στην Ιντιάνα.

Σπίτια ισοπεδώθηκαν, σχολεία κι επιχειρήσεις υπέστησαν μεγάλες ζημιές, αυτοκίνητα, φορτηγά και δέντρα ανατράπηκαν. «Οι πληροφορίες που λάβαμε τηλεφωνικά ανέφεραν ότι το Μέρισβιλ σβήστηκε από το χάρτη», είπε ο δήμαρχος αυτού του χωριού στην Ιντιάνα, στα διοικητικά όρια της πολιτείας με αυτή του Τενεσί.

Συνολικά 51 ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν σε επτά πολιτείες ως το απόγευμα χθες [τοπική ώρα] αυξάνοντας το σύνολο των φαινομένων σε 103, αν και δεν έχουν επιβεβαιωθεί όλα.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση για «ιδιαίτερα επικίνδυνους» ανεμοστρόβιλους στις πολιτείες Ιντιάνα, Κεντάκι, Οχάιο, Ιλινόι και Μιζούρι.

Περίπου 545 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ το 2011, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από το 1936, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: