Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Στο σκοτάδι 22.000 σπίτια στη Γαλλία


Προβλήματα από τη σφοδρή χιονόπτωση

Σχεδόν 22.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα στη βόρεια Γαλλία, μετά τις χθεσινές χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τον πρωινό απολογισμό της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού της Γαλλίας.

Η κυκλοφορία των τρένων υψηλής ταχύτητας αποκαταστάθηκε νωρίς το πρωί, μετά τη διακοπή των δρομολογίων από και προς τη Λιλ, εξαιτίας της καταστροφής εναέριων καλωδίων που προκάλεσε πτώση γραμμής υψηλής τάσης στην περιοχή Σεκλέν.

Οι αμαξοστοιχίες Thalys από τη Γαλλία προς το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία, το Eurostar προς το Λονδίνο και τα τραίνα υψηλής ταχύτητας στη βόρειας Γαλλίας είχαν διακόψει τα δρομολόγιά τους.

Οι τοπικές συνδέσεις του σιδηροδρομικού περιφερειακού δικτύου εξπρές (RER) επίσης επλήγησαν στην περιφέρεια του Παρισιού και 7.000 υπάλληλοι έχουν κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Συνολικά εκατό αμαξοστοιχίες εκτέλεσαν τα δρομολόγιά τους με καθυστερήσεις και 40.000 ταξιδιώτες ταλαιπωρήθηκαν, σύμφωνα με τους Γαλλικούς Σιδηροδρόμους που προβλέπουν να λάβουν μέτρα για να αποζημιωθούν τα θύματα.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: