Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ήρθε το τέλος για το φαινόμενο Λα Νίνια;


Ειδικοί λένε πως εξασθενεί

Το φαινόμενο Λα Νίνια, στο οποίο αποδόθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις και καταστροφές στις καλλιέργειες στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού τα τελευταία δύο χρόνια, φτάνει στο τέλος του, σύμφωνα με επιστήμονες στην Αυστραλία.

Η Αυστραλιανή Μετεωρολογική Υπηρεσία υποστηρίζει πως τα κλιματικά μοντέλα δείχνουν πως η Λα Νίνια θα φτάσει σε μία «ουδέτερη» κατάσταση το διάστημα Απριλίου-Μαΐου, όπως είχαν εκτιμήσει νωρίτερα Αμερικανοί ειδικοί.
Το φαινόμενο Λα Νίνια αφορά αφύσικη πτώση της θερμοκρασίας στον Ειρηνικό, στο ύψος του ισημερινού, η οποία μπορεί να διαρκέσει για δύο χρόνια, προκαλώντας χάος στις καιρικές συνθήκες στην Ασία και την Αμερική.

Το διάσημο «ταίρι» του φαινομένου Λα Νίνια είναι το Ελ Νίνιο που οδηγεί σε άνοδο της θερμοκρασίας στα νερά αυτά προκαλώντας ξηρασία στη νοτιοανατολική Ασία και την Αυστραλία και πλημμύρες στη Νότια Αμερική.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

1 σχόλιο:

John Kalantzis είπε...

Γιάννη, πολύ καλά όλα αυτά...
Εμείς που ασχολούμαστε για τον καιρό λίγο πολύ τα ξέρουμε σχετικά με τον καιρό σε Αυστραλία, Νότια Αμερική και Ν.Α. Ασία. Αν βρεις κάτι για την εξωφρενική και καταστρεπτική ξηρασία σε Ισπανία - Πορτογαλία φέτος να το ανεβάσεις αμέσως! Θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον!!!

Γιάννης Καλαντζής
(Γιάννης-Λουτράκι)