Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ο καιρός στην Ελλάδα 15-17/1/2014

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός πρώτα από τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα επεκταθούν στην νότια Πελοπόννησο και θα επηρεάσουν μέχρι και την Πέμπτη τις Κυκλάδες,και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα.
Στην υπόλοιπη κεντρική και βόρεια βορειοανατολική Ελλάδα θα έχουμε μουντό καιρό με κάποεις ασθενείς πρόσκαιρες βροχές.
Παρόμοια φαινόμενα και στην ανατολική και κεντρική ηπειρωτική χώρα μέχρι και την Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
Πιο αναλυτικά:
Τετάρτη 15/1/2014:
Με μουντό καιρό θα ξεκινήσει η ημέρα με τις βροχές να ενοτπίζονται αρχικά στην δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νησιά του Ιονίου,την Ήπειρο-δυτική&κεντρική Στερεά μέχρι και την δυτική Πελοπόννησο.
Προς το μεσημέρι και μετά οι βροχές θα επεκταθούν και στην δυτική Μακεδονία-βορειοδυτική και κεντρική Θεσσαλία αλλά και στην Πελοπόννησο ωστόσο δεν θα έχουν την ένταση και την διάρκεια που θα έχουν στην δυτική Ελλάδα.
Μέχρι το απόγευμα βροχές θα έχουν σημειωθεί και στην υπόλοιπη Μακεδονία και ασθενή φαινόμενα θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
Σταδιακά τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Ιόνιο ,τα Κίθυρα και την νότια Πελοπόννησο και μέσα στην νύχτα θα επεκταθούν προς τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα. Ασθενείς βροχές θα έχουμε και στην νότια Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα πελάγη στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
Πέμπτη 16/1/2014:
Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός μέσα στην Πέμπτη στα δυτικά και βόρεια με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις.Νωρίς το πρωί κάποιες βροχές μόνο στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη μέχρι και το βορειοανατολικό Αιγαίο.
Στην υπόλοιπη δυτική κεντρική και νότια χώρα ο καιρός θα είναι πιο μουντός με συννεφιά και βροχές γύρω από το Αιγαίο στις Κυκλάδες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Νωρίς το πρωί κάποιες βροχές θα σημειώνονται στην νότια-νοτιοανατολική Πελοπόννησο ,ενώ συννεφιά με πιθανότητα ασθενών βροχών θα έχει και η ανατολική Στερεά-Εύβοια.
Μέσα στην ημέρα μέχρι και το βράδυ τα φαινόμενα θα περιορστούν στο ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο.Λίγες βροχές και στην νότια Κρήτη μέσα στην ημέρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατοολικοί στο Ιόνιο και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο στα 5-6 μποφόρ ενώ ασθενείς βορειοανατολικοί άνεμοι στο βορειοανατολικό Αιγαίο μέχρι το κεντρικό.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα  δυτικά.
Παρασκευή 17/1/2014:
Βελτίωση καιρού σε όλη την χώρα,επικράτηση ηλιοφάνειας,ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στα 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο ασθενείς νότιοι μέχρι 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε όλη την χώρα.
Αττική-Θεσσαλονίκη:
Μουντός ο καιρός με συννεφιά και νότιους ανέμους την Τετάρτη και την Πέμπτη και πιθανότητα παροδικών βροχών .Βελτίωση του καιρού με ηλιοφάνεια  και άνοδο της θερμοκρασίας την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: