Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

O Καιρός στην Ελλάδα την Πέμπτη-Παρασκευή 30-31/1/2014


Με γενικά βελτιωμένο καιρό θα κυλίσει το επόμενο διήμερα ωστόσο δεν θα λείψουν οι νεφώσεις στα δυτικά κεντρικά και βόρεια την Πέμπτη προς το απόγευμα που ίσως αφήσουν κάποια ασθενή φαινόμενα.
Στην υπόλοιπη χώρα η Πέμπτη θα κυλίσει με καλό καιρό και ηλιοφάνεια.
Η Παρασκευή θα είναι κάπως πιο μουντή με συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κάποια φαινόμενα να εκδηλώνονται από το ύψος της κεντρικής Μακεδονίας-ανατολικής Θεσσαλίας μέχρι και την ανατολική και νότια χώρα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ,ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο θα ενισχυθούν σε νότιους θυελλώδεις ωστόσο στο Αιγαίο θα παραμείνουν βορειοανατολικοί ισχυροί.
Πιο αναλυτικά:
Πέμπτη 30/1/2014:
Καλός γενικά καιρός με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τις πρωινές ώρες,ωστόσο προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει στα δυτικά κεντρικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα από το μεσημέρι και το απόγευμα θα αρχίσει να συννεφιάζει με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες.Προς το βράδυ ασθενείς τοπικές βροχές στην δυτική&κεντρική Μακεδονία,την βορειοανατολική Θεσσαλία μέχρι και την βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα.
Ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες χωρίς φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο βορειοανατολικοί μέχρι 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ωστόσο το βράδυ και νωρίς το πρωί θα κάνει αρκετή παγωνιά.

Παρασκευή 31/1/2014:
Πιο μουντός ο καιρός με συννεφιά κατά διαστήματα πυκνή και ψιχάλες η ασθενείς βροχές από το ύψος της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας-Πέλλα-Πιερία-Ημαθία,στην βορειοανατολική Θεσσαλία-βορειοανατολική Στερεά μέχρι και την ορεινή βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.
Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Ιόνιο από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 7-8  και τοπικά 9 μποφόρ,ενώ στο Αιγαίο βορειοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ στο βορειοανατολικό Αιγαίο.
Η θερμοκρασία σε πρόσκαιρη άνοδο.
winter sun
Αττική:
Καλός θα ξεκινήσει ο καιρός την Πέμπτη με ηλιοφάνεια ωστόσο γρήγορα θα αρχίσει να συννεφιάζει από τα δυτικά προς τα ανατολικά και μέχρι το βράδυ αργά θα έχει αρκετή συννεφιά χωρίς κάποιο ιδιαίτερο φαινόμενο.
Πιο μουντός ο καιρός την Παρασκευή με πυκνή συννεφιά κατά διαστήματα που ίσως δώσει ψιχάλες ή ασθενείς τοπικές βροχές στην βόρεια βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική στις περιοχές κοντά στους ορεινούς όγκους.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι βορειοανατολικοί την Παρασκευή ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14-15οC.
Θεσσαλονίκη:
Γενικά μουντός ο καιρός με συννεφιά κατά περιόδους και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας θα κυλίσει το διήμερο ενώ την Παρασκευή φαίνεται να είναι λίγο πιο μουντός ο καιρός με πιο πυκνή συννεφιά. Πιθανότητα αργά το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή αλλά και την Παρασκευή για ψιχάλες ή ψιλόβροχο στα δυτικά τμήματα του νομού και κυρίως προς την Πέλλα-Πιερία-Ημαθία.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι νοτιοανατολικοί.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11-13οC κατά μέσο όρο.
Eπιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: