Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ο Kαιρός-Σαββατοκύριακο 18-19/1/2014



Βελτιώνεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας το Σαββατοκύριακο με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις που θα καλύπτουν τον ήλιο και θα πυκνώνουν αρκετά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο ενώ δεν θα λείψουν και κάποιες βροχές στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη υγρασία αλλά και την άνοδο των ελάχιστων θερμοκρασιών.
Μεταφορά σκόνης από την Αφρική θα έχουμε το Σαββατοκύριακο και εκεί που θα σημειωθούν βροχές θα είναι με την μορφή λασποβροχών.
Πιο συγκεκριμένα:
Σάββατο 18/1/2014:
Ο καιρός θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας.Γρήγορα από τα δυτικά οι αραιές νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη κεντρική και βόρεια -νότια Ελλάδα.Έτσι ο ήλιος θα κρυφτεί από αυτές τις αραιές νεφώσεις που απλά θα καλύπτουν τον ουρανό.
Λίγες βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου(κυρίως στο βόρειο Ιόνιο) αλλά και στην δυτική παράκτια χώρα .Μέχρι το τέλος της ημέρας ψιχάλες η ασθενείς παροδικές βροχέ ςθα σημειωθούν στην Ήπειρο,τα νησιά του Ιονίου,την δυτική Στερεά αλλά και την δυτική νοτιοδυτική Πελοπόννησο.
Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Κυριακή 19/1/2014:
Καλός θα είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη την χώρα ενώ στα δυτικά τμήματα της χώρας θα έχουμε κάποιες νεφώσεις που θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και θα σημειωθούν παροδικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο προς το μεσημέρι και το απόγευμα.(Μέχρι και το βράδυ ίσως σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο(Κέρκυρα) μέχρι και την Ήπειρο).
Μέχρι το βράδυ πιθανότητα για ασθενείς βροχές και στην υπόλοιπη δυτική παράκτια χώρα καθώς και στην δυτική και κεντρική Μακεδονία .Ωστόσο τα φαινόμενα θα είναι ασθενή και τοπικού χαρακτήρα.
Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις που θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Ιόνιο ενώ στα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Αττική-Θεσσαλονίκη:
Καλός ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη με ηλιοφάνεια αλλά και αραιές νεφώσεις (cirrus) με την ινώδη γαλακτώδη όψη που θα πυκνώνουν αρκετά μέσα στην ημέρα και θα κρύβουν τον ήλιο.
Πιθανότητα για ψιχάλες η ασθενείς τοπικές βροχές το βράδυ της Κυριακής προς την Δευτέρα στην Θεσσαλονίκη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14-15οC στην Θεσσαλονίκη και τους 18-20οC στην Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: