Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ο καιρός στην Ελλάδα 21-24/1/2014


Άστατος θα ξεκινήσει ο καιρός την νέα εβδομάδα με νεφώσεις,και βροχές αλλά και νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους που θα μεταφέρουν και σκόνη από την Αφρική.
Οι βροχές θα επηρεάσουν κυρίως στην δυτική βορειοδυτική και βόρεια Ελλάδα καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός γενικά θα κυλίσει ομαλά με ηλιοφάνεια και νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη πρόσκαιρα κυρίως στα δυτικά τμήματα ενώ σε μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια προς το τέλος της εβδομάδας.
Πιο αναλυτικά:
kairos ebdomada
Τρίτη –Τετάρτη 21-22/1/2014:
Αρκετά άστατος ο καιρός στην δυτική Ελλάδα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα και συγκεκριμένα στα νησιά του Ιονίου,την Ήπειρο-δυτική&κεντρική Στερεά-δυτική Μακεδονία-βορειοδυτική Θεσσαλία μέχρι και την δυτική και κεντρική Πελοπόννησο.
Μέσα στην ημέρα κάποιες από αυτές τις βροχές θα κινηθούν και προς την κεντρική και ανατολική Μακεδονία αλλά και την Θράκη.
Αρκετά άστατος ο καιρός και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι και τα Δωδεκάνησα με τοπικές μπόρες.
Στην υπόλοιπη κεντρική και ανατολική-νότια Ελλάδα θα έχουμε καλό καιρό με νεφώσεις αλλά και ηλιοφάνεια σε συνδυασμό με νότιους άνεμους. Δηλαδή στην Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια και ανατολική νοτιοανατολική Πελοπόννησο μέχρι και τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε σπαστό καιρό με ηλιοφάνεια και νεφώσεις πιο πυκνές στους ορεινούς όγκους.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα πελάγη στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά βορειοδυτικά ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα έχει κάποια αξιόλογη μεταβολή ο υδράργυρος.
Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου πάνω από τα 900-1000 μέτρα ,και πάνω από τα 1000-1100 μέτρα σε βορειοδυτική Θεσσαλία-δυτική&κεντρική Στερεά και πάνω από τα 1100-1200 μέτρα στην ορεινή βορειοδυτική και κεντρική Πελοπόννησο. (οι χιονοπτώσεις αφορούν κυρίως την Τρίτη μέχρι το απόγευμα αργά-βράδυ)
Δείτε το παρακάτω χάρτη:
xionia triri
Πέμπτη 23/1/2014:
Βελτιώνεται ο καιρός γενικά σε όλη την χώρα με ηλιοφάνεια και νεφώσεις μόνο στην δυτική Ελλάδα που είναι πιθανό να αφήσουν ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο και στην δυτική παράκτια χώρα.
Στην υπόλοιπη χώρα καλός καιρός γενικά ήπιος με ηλιοφάνεια.
Επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή 24/1/2014 και το Σαββατοκύριακο 25-26/1/2014 με βροχές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Πιθανότητα να χιονίσει και στα βορειοδυτικά(δυτική Μακεδονία) και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Αττική-Θεσσαλονίκη:
Με βελτιωμένο καιρό θα κυλίσει η εβδομάδα στην Αττική,συνοδεία νοτιάδων .Ηλιοφάνεια και νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές στους γύρω ορεινούς όγκους.
Πιο μουντός ο καιρός στην Θεσσαλονίκη κυρίως την Τρίτη με συννεφιά και παροδικές βροχές μέσα στην ημέρα.Μουντός ο καιρός και την Τετάρτη με συννεφιά πυκνή ,ενώ την Πέμπτη θα υπάρχει ηλιοφάνεια με περιορισμένη ορατότητα το πρωί ή κάποιες ομίχλες.
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: