Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

O καιρός στην Ελλάδα 6-12/1/2014


Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού την Δευτέρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και την δυτική παράκτια-παραθαλάσσια χώρα ,ωστόσο στην υπόλοιπη χώρα δεν θα αλλάξει σημαντικά ο καιρός εκτός από κάποια συννεφιά που κατά περιόδους θα πυκνώσει και ίσως αφήσει ψιχάλες η ασθενείς βροχές.
 
Τα πιο πολλά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου,και την δυτική νοτιοδυτική Πελοπόννησο ενώ την Τρίτη θα επεκταθούν στην Κρήτη ,τις Κυκλάδες και νοτιότερα.
Στην υπόλοιπη χώρα από την Τρίτη και μετά θα επικρατήσει καλός καιρός μέχρι και το Σαββατοκύριακο,χωρίς καμία αξιόλογη μεταβολή.
 
Η θερμοκρασία από την νέα εβδομάδα θα αρχίσει να ανεβαίνει και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν από τα μέσα της εβδομάδας και έπειτα.
 
Πιο αναλυτικά:
 
Δευτέρα 6/1/2014:
 
Μουντός και βροχερός ο καιρός στα νησιά του Ιονίου,την Ήπειρο-δυτική Στερεά μέχρι και την δυτική Πελοπόννησο όπου θα εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα ενταθούν στα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου αλλά και την δυτική Πελοπόννησο.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε συννεφιά κατά περιόδους πυκνή που θα αφήσει ψιχάλες η ασθενείς παροδικές βροχές στην υπόλοιπη κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο μέχρι και την ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Θεσσαλία.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο ενώ στο Αιγαίο στα 4-5 μποφόρ.
 
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας. 
 
Τρίτη-Τετάρτη 7-8/1/2014:
 
Καλός καιρός με ηλιοφάνεια στην δυτική κεντρική και βόρεια χώρα και λίγες αραιές νεφώσεις.
Πιο μουντός ο καιρός στην Κρήτη ,τα Δωδεκάνησα,τις Κυκλάδες και την νότια νοτιοδυτική Πελοπόννησο με βροχές κατά διαστήματα την Τρίτη κυρίως.
 
 Από την Τετάρτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο.Στο Ιόνιο βόρειοι στα 4-5 μποφόρ. 
 
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
 
Πέμπτη-Κυριακή 9-12/1/2014:

Καλός γενικά καιρός με ηλιοφάνεια ,αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές που το Σαββατοκύριακο θα πυκνώσουν αρκετά στην δυτική και νότια Ελλάδα.
Δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές στο καιρό αυτό το διάστημα.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς νότιοι και γενικά θα υπάρχει θολούρα,περιορισμένη ορατότητα ,αυξημένη υγρασία και πρωινές ομίχλες. 
Όλος αυτός ο συνδυασμός μαζί με την αιθαλομίχλη τις βραδινές ώρες θα καταστήσει την ατμόσφαιρα αρκετά επικίνδυνη για τον άνθρωπο. 
 
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: