Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Μεγάλα προβλήματα από χιονοπτώσεις σε Ισπανία και Ιταλία - Τυφώνες στην Αμερική


Περί τα εκατό χιλιάδες άτομα εξακολουθούν να μην έχουν σήμερα ηλεκτρικό ρεύμα στην Καταλονία μετά από τις έντονες χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν την Δευτέρα ,ενώ τα καιρικά φαινόμενα άρχισαν να πλήττουν και το αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Γαλλία

Η περιοχή που επλήγη περισσότερο από τις διακοπές του ηλεκτρικού είναι η περιοχή μεταξύ της Βαρκελώνης και των γαλλικών συνόρων. Ο Γενικός Γραμματέας του καταλανικού υπουργείου Εσωτερικών Χοάν Μποάντα δήλωσε ότι ελπίζει πως περί τα 50.000 άτομα θα έχουν ηλεκτρικό κατά την διάρκεια της ημέρας.




Περίπου 40.000 μαθητές δεν μπόρεσαν να πάνε σήμερα στα σχολεία τους, δύο ημέρες μετά τις ισχυρές χιονοπτώσεις που έχουν καλύψει με ένα λευκό πέπλο την πόλη της Βαρκελώνης, η οποία είχε να δει χιόνι 25 χρόνια.

Η σιδηροδρομική συγκοινωνία αποκαταστάθηκε αλλά η κατάσταση παρέμεινε χαοτική σήμερα στον αυτοκινητόδρομο AP-7,κοντά στα γαλλικά σύνορα. Στην ισπανική πλευρά παραμένουν ακινητοποιημένα χιλιάδες φορτηγά αυτοκίνητα ενώ το μποτιλιάρισμα φθάνει τα 20 χιλιόμετρα.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σήμερα και στο αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων. Στη Πάλμα ντε Μαγιόρκα παραμένουν κλειστοί 11 δρόμοι σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση.
Ιταλία

Ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σήμερα και στη βόρεια Ιταλία ενώ στη νότια ισχυρές βροχές που έχουν προκαλέσει πλημμύρες και κατολισθήσεις και κλείσιμο του αεροδρομίου Μαρκόνι της Μπολόνιας. Το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη εκατοντάδες άτομα αποκλείστηκαν από το χιόνι στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Ρώμης και Λ'Ακουιλα. Χιόνισε και στη Βενετία ενώ ισχυροί άνεμοι με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα σάρωσαν την περιοχή.

AccuWeather.com: Πέντε τυφώνες θα πλήξουν τις αμερικανικές ακτές τον Ιούνιο
Στην ιδιωτική ιστοσελίδα πρόγνωσης καιρού AccuWeather.com αναφέρεται σήμερα ότι αναμένονται πέντε τυφώνες, δύο η τρεις από τους οποίους ισχυροί, να πλήξουν τις αμερικανικές ακτές κατά την εποχή των τυφώνων του Ατλαντικού για το 2010 που αρχίζει την 1η Ιουνίου.

"Σύμφωνα με την πρόβλεψη, η εποχή των τυφώνων θα είναι εφέτος πολύ ενεργότερη με πάνω του φυσιολογικού απειλές για την αμερικανική ακτογραμμή", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η AccuWeather.com. Η ομάδα πρόβλεψης των τυφώνων της ιδιωτικής ιστοσελίδας υπό τον μετεωρολόγο Τζόε Μπαστάρντι, προβλέπει 16 με 18 τροπικές καταιγίδες ότι θα δημιουργηθούν από τις οποίες οι 15 θα είναι στο δυτικό Ατλαντικό η στο Κόλπο του Μεξικού και επομένως θα υπάρξει απειλή για την ενδοχώρα.

Το 2009 σημειώθηκαν εννέα τροπικές καταιγίδες στη λεκάνη του Ατλαντικού από τους οποίες τρεις εξελίχθηκαν σε τυφώνες.

AΠΕ, http://news.ert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: