Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Αποκλεισμένα χωριά στη Ροδόπη


Στα λευκά έχει ντυθεί από χθες η Βόρεια Ελλάδα, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Οι χιονοπτώσεις συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες σε αρκετές περιοχές και σχολεία να παραμένουν κλειστά. Στην ορεινή κοινότητα Κέχρου της Ροδόπης δώδεκα χωριά έχουν αποκλειστεί.

Περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, οι περισσότερες περιοχές έχουν καλυφθεί με «πέπλο» χιονιού, το οποίο έκανε την εμφάνισή του και στο δάσος του Σέιχ Σου.

Κλειστοί παραμένουν οι επαρχιακοί δρόμοι Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου και Μελισσοχωρίου - Ωραιοκάστρου, ενώ με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στον δρόμο Θεσσαλονίκης - Σερρών, στο ύψος της Δορκάδας.

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ορεινό οδικό επαρχιακό δίκτυο των Νομών Ημαθίας, Πέλλας, Σερρών, Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης, καθώς επίσης και στα ορεινά των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας.

Με αλυσίδες θα πρέπει να είναι προμηθευμένοι και οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων (στο ύψος του Πολυκάστρου), σ' ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Κιλκίς, στο βόρειο τμήμα του νομού Χαλκιδικής και στα ορεινά της επαρχίας Εορδαίας Κοζάνης.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας δεν θα λειτουργήσουν, σήμερα, τα σχολεία στους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Κοζάνης, Δράμας και Ξάνθης, ενώ στη Θεσσαλονίκη κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία στις περιοχές Χορτιάτη, Λαχανά και Σοχού.
Πηγή:http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: