Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Σε κλοιό κακοκαιρίας η Κροατία


Πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις έχουν προκαλέσει στην Κροατία οι σφοδρές χιονοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι που πλήττουν από χθες τη χώρα.

Στην πόλη Γκόσπιτς, το ύψος το χιονιού έφθασε τα 50 εκατοστά και στις λίμνες Πλίτβιτσκε ξεπέρασε το ένα μέτρο. Επίσης, οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, σε πολλά χωριά της περιοχής.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας συνέστησε στους οδηγούς να αναβάλουν τυχόν ταξίδια. Στα ορεινά της χώρας δεν είναι δυνατή η κυκλοφορία των φορτηγών και έχει κλείσει τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ζάγκρεμπ - Σπλιτ. Στην κεντρική οδική αρτηρία Πλίτβιτσε-Γκράτσας έχουν ακινητοποιηθεί φορτηγά, λόγω του χιονιού.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται στους -5 έως 0 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά της χώρας και μεταξύ 0 και 5 στη Βόρεια Αδριατική.

Χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι επικρατούν και στη Σλοβενία, όπου η υπηρεσία Περιβάλλοντος έχει εκδώσει προειδοποίηση για σφοδρή καταιγίδα στην περιοχή Πρίμορσκο, στα δυτικά της χώρας το επόμενο διήμερο, με ανέμους η ταχύτητα των οποίων θα φθάσει τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι σφοδροί άνεμοι αναμένεται να πλήξουν κυρίως την περιοχή Αϊντοβτσίνα, όπου οι τοπικές Αρχές αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.
Πηγή:http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: