Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

"Δύσκολες ώρες για τον Νομό Τρικάλων εξαιτίας της κακοκαιρίας"



"Πάρα πολύ δύσκολες θα είναι οι επόμενες ώρες για τον Νομό Τρικάλων, καθώς τεράστιοι όγκοι νερού έχουν μπει στην κοίτη του Ληθαίου ποταμού και παραποτάμων του Πηνειού.
Οι τεράστιες ποσότητες του νερού, ανέβασαν κατά μισό μέτρο μέσα σε μόλις δύο ώρες την στάθμη του Ληθαίου και έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία, καθώς στην γέφυρα Αρριανού, είναι θέμα χρόνου να ξεχειλίσει ο Ληθαίος….

Εκεί μόλις μισό μέτρο αυτή την ώρα χωρίζει την επιφάνεια του νερού από το οδόστρωμα.

Στις 7 περίπου το βράδυ στην αυτοψία που έκανε ...

το κλιμάκιο του Δήμου Τρικκαίων, ήταν 80 οι πόντοι που απείχε το νερό από το οδόστρωμα και σε λίγη ώρα το συνεργείο ξαναβγαίνει για μετρήσεις, αφού η κατάσταση χειροτερεύει ώρα με την ώρα.

Ήδη έχει ξεχειλίσει το ποτάμι στο ΔΔ Θεόπετρας του Δήμου Βασιλικής με αποτέλεσμα η αστυνομία να έχει διακόψει την κυκλοφορία από την παρακείμενη γέφυρα.

Πολύ ανησυχητική είναι αυτή την ώρα η κατάσταση του Ληθαίου ποταμού στο ύψος της συνοικίας Κουτσομήλια στα Τρίκαλα.

Τα χιόνια που έλιωσαν σε συνδυασμό με την αδιάκοπη βροχή, έχει θέσει σε «συναγερμό» τις Υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και των Δήμων Καλαμπάκας, Βασιλικής και Φαρκαδόνας που δοκιμάζονται αυτή την ώρα από τους όγκους των νερών των ποταμών.

Ταυτόχρονα για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έχει διακοπεί η οδική σύνδεση από τα Γρεβενά προς τα Τρίκαλα, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση, για την κίνηση οχημάτων στο Μαλακάσι προς Εγνατία οδό, με εκχιονιστικά μηχανήματα να επιχειρούν να ανοίξουν τον δρόμο, μετά το δίπλωμα νταλίκας που δεν επιτρέπει την κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων, ενώ μετ` εμποδίων γίνεται η κίνηση των επιβατικών αυτοκινήτων."
http://www.trikalanews.gr/,

http://troktiko.blogspot.com/





Δεν υπάρχουν σχόλια: