Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Χιόνια στην Ευρώπη, ανεμοστρόβιλος στις ΗΠΑ

Χιόνι καλύπτει τις παραλίες της συνήθως ηλιόλουστης γαλλικής Ριβιέρας, που πλήττεται από ένα κύμα κακοκαιρίας, πρωτόγνωρο για τα τελευταία 20 χρόνια. Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί στην νοτιανατολική Ισπανία, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων, την ώρα που οι νότιες περιοχές της χώρας δεν έχουν ακόμα συνέλθει από τις καταστροφικές πλημμύρες του Φεβρουαρίου. Στη δυτική Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών, η κάμερα ενός "κυνηγού ανεμοστρόβιλων" κατέγραψε έναν ανεμοστρόβιλο επί το έργον.

Χιόνι και πάγος προκαλούν χάος στους δρόμους της Καταλονίας, με οδηγούς εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, με το χιόνι να φτάνει τα 40 εκατοστά, κοντά στη Χιρόνα.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


Στις νότιες ακτές της Ισπανίας, οι κάτοικοι πασχίζουν ακόμα να συνέλθουν από τις πλημμύρες, που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις του Φεβρουαρίου.

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει και τη νοτιανατολική Γαλλία: Το λευκό σεντόνι που καλύπτει τη συνήθως ηλιόλουστη γαλλική Ριβιέρα, είναι ένα πραγματικά σπάνιο θέαμα, με τους φοίνικες λυγίζουν από το βάρος του χιονιού.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


Τελείως διαφορετικό, ήταν το θέαμα που κατέγραψε με την κάμερά του ένας κυνηγός τυφώνων στην Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ένας ισχυρός ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε τουλάχιστον πέντε σπίτια και μια κρατική αποθήκη, και παρέσυρε τις στέγες πολλών άλλων σπιτιών, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Πηγή: ΝΕT


http://news.ert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: