Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Χιονιάς σαρώνει τη Βουλγαρία


Στα λευκά ντύθηκε σήμερα η Βουλγαρία, με το θερμόμετρο να έχει πέσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν και αρκετές περιοχές να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Πολλά προβλήματα, επίσης, καταγράφονται στην κίνηση των οχημάτων στη Σόφια, παρά το γεγονός ότι οι κύριες οδικές αρτηρίες έχουν καθαριστεί. Ωστόσο, η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, καθώς το οδόστρωμα παραμένει ολισθηρό.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι πεζοί, αφού το να διαβούν το πεζοδρόμιο είναι σαν να προσπαθούν να περπατήσουν σε παγοδρόμιο.

Οι περιοχές Ράζγκραντ, Σούμεν και Μοντάνα είναι αυτές που δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα από τον χιονιά, με πολλά αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία να έχουν μπλοκαριστεί.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο χιονοθύελλας στις ορεινές περιοχές της χώρας, γι' αυτό και συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα σκι.

Η μέση θερμοκρασία στη Βουλγαρία θα κυμανθεί σήμερα από 3 έως -5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Σόφια το θερμόμετρο αναμένεται να μείνει στους -2 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή:http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: