Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Σαρώνει η κακοκαιρία τη γειτονική Ιταλία

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, η οποία πλήττει την Ιταλία τις τελευταίες ημέρες, με τις σφοδρές χιονοπτώσεις να σαρώνουν τα κεντρικά της γειτονικής χώρας και τις καταιγίδες να πλήττουν το νότιο τμήμα της.

Χθες το βράδυ, εκατοντάδες οχήματα παρέμειναν για αρκετές ώρες ακινητοποιημένα στον αυτοκινητόδρομο Α24, Rome-L'Aquila (Ρώμη- Λ’ Ακουίλα), λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με την Autostrade per l'Italia (ιταλική εταιρεία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων), τις τελευταίες 24 ώρες το χιόνι έχει καλύψει περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα του οδικού δικτύου, στο Piemonte, Liguria, Lombardia, Emilia Romagna, Toscana και Umbria.




Ωστόσο, εκχιονιστικά μηχανήματα καθάρισαν έγκαιρα το δρόμο και η κυκλοφορία διεξάγεται πλέον κανονικά.

Μεγάλα προβλήματα αναφέρθηκαν στη Σικελία, όπου έσπασαν κάποια φράγματα. Στο Milli (ένα χωριουδάκι κοντά στην ιταλική πόλη Messina), σημειώθηκαν κατολισθήσεις, όπως και στο Jano (ένα χωριουδάκι κοντά Catanzaro), με αποτέλεσμα περίπου 300 άνθρωποι να αναγκαστούν να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Τέλος, σφοδρές πλημμύρες σημειώθηκαν στην περιοχή του Salerno, με τις Αρχές να παρακολουθούν στενά τη στάθμη του ποταμού Sarno, καθώς εκφράστηκαν φόβοι ότι αν συνεχιστεί η κακοκαιρία ενδεχομένως να σημειωθεί υπερχείλιση του ποταμού.



Πηγή:http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: