Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Η Ώρα της Γης πλησιάζει

Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 στις 20.30 το βράδυ σβήνουμε όλοι τα φώτα για μια ώρα και μεταδίδουμε το μήνυμα για την αναγκαιότητα καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ήδη η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην παγκόσμια αυτή δράση κατά της αλλαγής του κλίματος.

Έτσι εκατοντάδες δήμοι και κοινότητες της χώρας έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του WWF Ελλάς, ενώ τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει πάμπολλα σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί, επιχειρήσεις και άλλοι φορείς του δημόσιου βίου..

Επιπλέον, περισσότεροι από 16.000 ιδιώτες έχουν εγγραφεί στον επίσημο δικτυακό τόπο της Ώρας της Γης www.wwf.gr/earthhour, ενώ οι συμμετοχές σε σχετικές ομάδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες.

Κατά την Ώρα της Γης 2010 παγκοσμίως αναγνωρίσιμα μνημεία όπως η Ακρόπολη, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Λευκός Πύργος και η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου θα παραμείνουν στο σκοτάδι.

«Η Ώρα της Γης 2010 δίνει φωνή και δύναμη πίσω στον καθένα από εμάς. Είναι μια συμβολική κίνηση για να εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Σε αυτόν τον αγώνα, η συμμετοχή και η υποστήριξη όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών είναι η πλέον σημαντική», αναφέρει η WWF Ελλάς.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε από την Αυστραλία το 2007, αλλά πλέον συμμετέχουν σε αυτήν περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Πέρσι, η συμμετοχή του WWF Ελλάς άγγιξε επίπεδα-ρεκόρ, καθώς η χώρα μας κατέλαβε τη 2η θέση στην παγκόσμια κατάταξη με την ενθουσιώδη συμμετοχή 480 Δήμων και περίπου ενός εκατομμυρίου νοικοκυριών.

Στη Συνδιάσκεψη του OHE για την Κλιματική Αλλαγή που έλαβε χώρα στην Κοπεγχάγη τον περασμένο Δεκέμβριο, οι ηγέτες των μεγάλων κρατών, απογοήτευσαν τους πολίτες τους, καθώς δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του παγκόσμιου αυτού προβλήματος. H ανθρωπότητα όμως δε σταματά τον αγώνα.

H Ώρα της Γης 2010 δίνει φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες, υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση η περιβαλλοντική οργάνωση WWF. Με σημείο αναφοράς, λοιπόν, τον δικτυακό τόπο http://www.wwf.gr/earthhour φορείς, δήμοι, κοινότητες, επιχειρήσεις αλλά και ο καθένας από εμάς, γινόμαστε φέτος οι πρωταγωνιστές της Ώρας της Γης, δημιουργώντας την προσωπική μας ιστοσελίδα και συγκεντρώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές.


Πηγή:http://www.physics4u.gr/blog

Δεν υπάρχουν σχόλια: