Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Σαρωτικός κυκλώνας στην Αυστραλία, φονική καταιγίδα στην Ιαπωνία


Ο κυκλώνας Ούλουι διέσχισε τις ακτές τις βορειοανατολικής Αυστραλίας, σαρώνοντας δέντρα, πινακίδες και βάρκες στο πέρασμά του, και αφήνοντας 60.000 σπίτια στο σκοτάδι. Σφοδρή καταιγίδα έπληξε την νοτιοδυτική Ιαπωνία, προκαλώντας το θάνατο μίας γυναίκας και τον τραυματισμό τουλάχιστον 46 ανθρώπων. Η αμμοθύελλα που σάρωσε την νοτιοδυτική Κίνα τις περασμένες εβδομάδες, μαστίζει σήμερα το Πεκίνο και την Ταϊπέι, καλύπτοντας τα πάντα με μια κίτρινη σκόνη.

Στην Αυστραλία, με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα, ο κυκλώνας Ούλουι σάρωσε την ακτή του Έρλυ Μπιτς. Τσάκισε Βάρκες στα βράχια, ξερίζωσε δέντρα και ξήλωσε πινακίδες στο πέρασμά του. Εξήντα χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, καθώς η περιοχή είχε εκκενωθεί νωρίτερα.

Φονική καταιγίδα στην Ιαπωνία

Kataigida_JapanΔεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και μία γυναίκα σκοτώθηκε από τη σφοδρή καταιγίδα, που έπληξε την Ιαπωνία. Οι ισχυροί άνεμοι, η πυκνή βροχόπτωση και οι κεραυνοί προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε κτίρια σε 10 διαφορετικές νομαρχίες.

Πέπλο κίτρινης σκόνης στην Κίνα

Η κίτρινη σκόνη από την Κίνα, δυσχέρανε την κατάσταση, προκαλώντας την ακύρωση πολλών πτήσεων στο αεροδρόμιο του Τόκυο.
Τόνοι άμμου μεταφέρθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους στο Πεκίνο και στην Ταϊπέι, καλύπτοντας σπίτια, δρόμους και αυτοκίνητα με σκόνη και δίνοντας στον ουρανό μια κίτρινη απόχρωση. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, ώσπου να περάσει η αμμοθύελλα, που επηρεάζει περισσότερους από 50 εκατομμύρια ανθρώπους. Η ερημοποίηση της δυτικής Κίνας και των στεπών της Μογγολίας, έχει χειροτερέψει τις ετήσιες ανοιξιάτικες αμμοθύελλες, που φτάνουν πια μέχρι και την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, χρωματίζοντας κίτρινο ακόμα και το χιόνι.


Πηγή:

http://news.ert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: