Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Σοβαρά προβλήματα από το χιονιά στην Ισπανία



Περίπου 100.000 άτομα εξακολουθούν να μην έχουν σήμερα ηλεκτρικό ρεύμα στην Καταλονία μετά από τις έντονες χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν την Δευτέρα, ενώ τα καιρικά φαινόμενα άρχισαν να πλήττουν και το αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων.

Οι περισσότερες διακοπές ρεύματος παρατηρούνται στην περιοχή μεταξύ της Βαρκελώνης και των γαλλικών συνόρων. Ο Γενικός Γραμματέας του καταλανικού υπουργείου Εσωτερικών Χοάν Μποάντα δήλωσε ότι ελπίζει πως περί τα 50.000 άτομα θα έχουν ηλεκτρικό κατά την διάρκεια της ημέρας.

Περίπου 40.000 μαθητές δεν μπόρεσαν να πάνε σήμερα στα σχολεία τους, δύο ημέρες μετά τις ισχυρές χιονοπτώσεις που έχουν καλύψει με ένα λευκό πέπλο την πόλη της Βαρκελώνης, η οποία είχε να «δει» χιόνι 25 χρόνια.

Η σιδηροδρομική συγκοινωνία αποκαταστάθηκε αλλά η κατάσταση παρέμεινε χαοτική σήμερα στον αυτοκινητόδρομο AP-7, κοντά στα γαλλικά σύνορα. Στην ισπανική πλευρά παραμένουν ακινητοποιημένα χιλιάδες φορτηγά αυτοκίνητα ενώ το μποτιλιάρισμα φθάνει τα 20 χιλιόμετρα.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σήμερα και στο αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων. Στη Πάλμα ντε Μαγιόρκα παραμένουν κλειστοί 11 δρόμοι.

Ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σήμερα και στη βόρεια Ιταλία ενώ στα νότια της χώρας ισχυρές βροχές έχουν προκαλέσει πλημμύρες και κατολισθήσεις και κλείσιμο του αεροδρομίου Μαρκόνι της Μπολόνια.

Το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη εκατοντάδες άτομα αποκλείστηκαν από το χιόνι στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Ρώμης και Λ'Ακουιλα. Χιόνισε και στη Βενετία ενώ ισχυροί άνεμοι με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα σάρωσαν την περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο,http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: