Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Συνολικά 701 οι νεκροί απο τις πλημμύρες στην Κίνα


Ο απολογισμός από τις θερινές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις είναι 701 νεκροί, 347 αγνοούμενοι και περισσότεροι από 8 εκατομμύρια εκτοπισμένοι σε ολόκληρη την Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι με το νέο απολογισμό προκύπτει ότι οι πλημμύρες αυτές ήταν οι χειρότερες της δεκαετίας, ενώ αξιωματούχοι προειδοποίησαν νωρίτερα πως οι πλημμύρες που σημειώθηκαν φέτος σε περιοχές κοντά στον ποταμό Γιανγκτζί μπορεί να είναι οι χειρότερες από το 1998 όταν 4.150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 18 εκατομμύρια εκτοπίστηκαν.

Από τον Απρίλιο, από τις πλημμύρες καταστράφηκαν 645.000 σπίτια σε 27 επαρχίες, πλημμύρισαν περίπου 7 εκατομμύρια εκτάρια καλλιεργήσιμης γης και προκλήθηκαν οικονομικές ζημιές 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτικών Υποθέσεων.

Τις τελευταίες έξι μέρες, από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις έχασαν τη ζωή τους 73 άνθρωποι και 145 αγνοούνται σε δύο ορεινές περιοχές που βρίσκονται κοντά στο άνω τμήμα του ποταμού Γιανγκτζί.
Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: