Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Η τροπική καταιγίδα Μπόνι καθυστερεί τις προσπάθειες ελέγχου της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού


Ετοιμάζονται να φύγουν από τη θαλάσσια περιοχή που θα πλήξει η τροπική καταιγίδα Μπόνι τα περισσότερα από τα πλοία που βρίσκονται στο σημείο όπου βυθίστηκε η πλωτή εξέδρα άντλησης πετρελαίου της ΒΡ, στον Κόλπο του Μεξικού, γεγονός που θα προκαλέσει καθυστερήσεις στις προσπάθειες να σφραγιστεί η πετρελαιοπηγή.

"Αν και αυτό θα καθυστερήσει την προσπάθεια να σφραγίσουμε την πετρελαιοπηγή για αρκετές ημέρες, η ασφάλεια των ατόμων που βρίσκονται στην πετρελαιοπηγή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για εμάς", δήλωσε ο ναύαρχος Θαντ Άλεν, που έχει την ευθύνη των προσπαθειών ελέγχου της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού.

Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η απόσυρση των σκαφών και του προσωπικού, για λόγους ασφαλείας, θα καθυστερήσει κατά 10 έως 14 ημέρες τις επιχειρήσεις στο σημείο όπου βρίσκεται η πετρελαιοκηλίδα της ΒΡ. Πάντως το καπάκι που έχει τοποθετηθεί στην πετρελαιοπηγή θα παραμείνει στη θέση του, παρόλο που θα σταματήσει προσωρινά ο υποθαλάσσιος έλεγχος της εγκατάστασης.

Το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Καταιγίδων ανακοίνωσε ότι η Μπόνι, η δεύτερη καταιγίδα της χρονιάς, κινείται με ανέμους ταχύτητας 40 μιλίων την ώρα. Σχηματίστηκε κοντά στις Μπαχάμες και η κατεύθυνση που έχει θα τη φέρει πάνω από το σημείο όπου βρισκόταν η πλωτή εξέδρα άντλησης της ΒΡ, στον Κόλπο του Μεξικού.

Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Μπόμπι Τζίνταλ έθεσε τις πολιτειακές υπηρεσίες σε κατάσταση επιφυλακής, καθώς η καταιγίδα προβλέπεται να πλήξει τις ακτές την Κυριακή.
Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: