Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Τρεις πυρκαγιές σε εξέλιξη σε Βοιωτία, Αρκαδία και νότια Εύβοια


Τρεις σοβαρές δασικές πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη από το μεσημέρι, στη Βοιωτία, την Αρκαδία και τη νότια Εύβοια.

Η πρώτη εκδηλώθηκε στις 12 στο Πέρα χωριό Λιβαδειάς και καίει δάσος. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την ώρα, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, δυο ελικόπτερα, 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Λίγη ώρα αργότερα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση με πουρνάρια και δέντρα στο Δερβένι Αρκαδίας, όπου επίσης δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος δυο ελικόπτερα, 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Στις δύο το μεσημέρι εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά σε έκταση με πουρνάρια στη Λάλα Καρύστου, κοντά στον οικισμό. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος δυο ελικόπτερα και 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Σημειώνεται ότι και για αύριο, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, διαγράφεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για Αθήνα, ανατολική και δυτικά Αττική και Πειραιά, καθώς και για την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο και ολόκληρη την Κρήτη.

Για το λόγο αυτό, με οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται σε επιφυλακή όλοι οι αρμόδιοι φορείς, ενώ παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια, στην ύπαιθρο, που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών και χρήση μηχανημάτων και εργαλείων, που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.λπ.

Επίσης, παρακαλούνται οι πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.
Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: