Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Μικροεστίες σβήνουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στο Καπανδρίτι - Περισσότερα από 8.000 στρέμματα, υπολογίζεται ότι έκαψε η πυρκαγιά


Ξεπερνά τα οκτώ χιλιάδες στρέμματα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η έκταση που αποτεφρώθηκε κατά τη χθεσινή πυρκαγιά στη χαράδρα μεταξύ Καπανδριτίου και Βαρνάβα. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα και οι δυνάμεις πυρόσβεσης, που βρίσκονται στην περιοχή αντιμετωπίζουν εναπομείνασες μικροεστίες. Ο ακριβής απολογισμός θα γίνει μετά την πλήρη κατάσβεση, με τη βοήθεια αεροφωτογραφιών.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι φλόγες απείλησαν αρκετές κατοικίες, οι οποίες σώθηκαν χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών και κατοίκων. Από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής αναφέρθηκε, έως στιγμής, η αποτέφρωση ενός ξενώνα 40 τ.μ..

Η τελευταία αναζωπύρωση σημειώθηκε στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, αλλά αντιμετωπίσθηκε άμεσα από τις επίγειες δυνάμεις και κυρίως, από τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Το πρωί, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού σε όλη την έκταση, που κάλυψε η πυρκαγιά. Στο έδαφος, εξάλλου, επιχειρούσαν 327 πυροσβέστες και 61 οχήματα, 122 στρατιώτες, 22 υδροφόρες των δήμων, 20 υδροφόρες της πολιτικής προστασίας και μεγάλος αριθμών εθελοντών.

Για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς, αναμένεται έρευνα από την Πυροσβεστική. Έχουν κληθεί, εξάλλου, εμπειρογνώμονες να εξετάσουν κολόνα της ΔΕΗ μέσης τάσης με μετασχηματιστή, που βρέθηκε πεσμένη στο σημείο απ΄όπου ξεκίνησε η φωτιά, στην περιοχή μεταξύ Μικροχωρίου και Αγκόνας. Ωστόσο, θα ληφθούν καταθέσεις, καθώς ερευνώνται όλες οι εκδοχές.

Σημειώνεται ότι τις πρώτες πρωινές ώρες παρατηρήθηκε ένταση ανέμου, γεγονός που κρατά τις δυνάμεις πυρόσβεσης στην περιοχή της πυρκαγιάς.

Οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν σε γενική επιφυλακή, σε Αττική και Εύβοια, καθώς οι χάρτες δίνουν πολύ υψηλό βαθμό επικινδυνότητας (4) και για τη σημερινή μέρα.
Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: