Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Σάμος: Μεγαλώνει το μέτωπο της δασικής φωτιάς!


Η πυρκαγιά λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις και κατευθύνεται σε οικισμό στο Βαθύ - Σε εξέλιξη πυρκαγιά και στην Εύβοια...

Από πέντε διαφορετικά σημεία ξέσπασε γύρω στις 15:30 το απόγευμα και από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πυρκαγιά στην περιοχή Κέδρος του δήμου Βαθέος. Αμέσως εκκενώθηκε στρατόπεδο της περιοχής, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι φλόγες τύλιξαν κάποια ακατοίκητα σπίτια που υπήρχαν διάσπαρτα στο δάσος.

Οι φλόγες αποτεφρώνουν το δάσος που είχε αναδασωθεί μετά τις φωτιές του 2000 και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς, που απειλεί τον οικισμό στο Βαθύ.

Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 50 πεζοπόρα τμήματα του Σώματος, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι έχουν ζητηθεί ενισχύσεις από την πυροσβεστική Θεσσαλονίκης, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί κάνουν την πυροσβεστική δύναμη που υπάρχει στο νησί, να μην επαρκεί για την αντιμετώπιση της φωτιάς...

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Γαβαλά του δήμου Ταμειαναίων στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται 17 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιεί και ένα ελικόπτερο.
Πηγή:http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: